Разрешение за строеж на 20 жилищни сгради с общо 139

...
Разрешение за строеж на 20 жилищни сгради с общо 139
Коментари Харесай

Намалява строителството на нови жилищни сгради в област Велико Търново

Разрешение за градеж на 20 жилищни здания с общо 139 жилища в тях и 12 471 кв. м разгъната застроена повърхност е издала администрации на територията на област Велико Търново за месеците януари февруари и март тази година. За същия интервал са издадени позволения и за 34 здания от различен вид с 8 032 кв. м РЗП.

Това заяви „ Радио Велико Търново “, цитирайки данните на отдел „ Статистически проучвания “ . Спрямо месеците октомври, ноември и декември предходната година броят на издадените разрешителни за градеж на жилищни здания се резервира същия, само че се усилват жилищата в тях – над три пъти и разгънатата им застроена повърхност – над два пъти.

При издадените разрешителни за градеж на други здания се записва понижение на броя им – с 32.0% , до момента в който общата им застроена повърхност е с 22.2% повече . В съпоставяне с първите три месеца на предходната година броят на издадените разрешителни за градеж на нови жилищни здания в региона спада с 33.3% , жилищата в тях остават без смяна, а разгънатата им застроена повърхност понижава с 33.0%.

Издадените разрешителни за градеж на други здания са повече с 36.0% , само че общата им застроена повърхност е с 23.1% по-малко . През януари, февруари и март тази година в региона е почнал градежът на 16 жилищни здания с 50 жилища в тях и с 5 515 кв. м разгъната застроена повърхност и на 12 други здания със 7 524 кв. м РЗП. Спрямо последните три месеца на предходната година започнатите нови жилищни здания понижават с 50.0% , жилищата в тях – с 43.8%, а общата им застроена повърхност – с 46.3%.

Цвета Галунова е гражданска квота в листата за Народно събрание на Българска социалистическа партия 4-ти МИР Велико Търново

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР