Смъртта на ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър

...
Смъртта на ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър
Коментари Харесай

Кремъл: Убийството на Захарченко е провокация

Смъртта на ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка национална република Александър Захарченко е провокация, водеща до повишение на напрежението в района. Това съобщи пред публицисти прессекретарят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Вчера стана ясно, че командирът на проруските бунтовници в отделилата се от Украйна Донецка област Александър Захарченко е умрял при детонация на бомба в кафене в Донецк.

"Смъртта на Захарченко, абсолютно, води до повишение на напрежението в района, което единствено по себе си, несъмнено, не способства да се образуват условия за излаз, най-малкото за вероятност за начало на реализация на Минските договорености ", сподели представителят на Кремъл. Той добави, че убийството "безусловно е провокация ".

"Все още следва да се обясни дефинитивно кой стои зад тази провокация, която има много отрицателни последици като цяло за атмосферата в района, и явно тя не спомага за процеса на споразумяване на (конфликта в Украйна) ", съобщи прессекретарят на съветския водач.

Путин към този момент не възнамерява контакти с изпълняващия длъжността началник на ДНР Дмитрий Трапезников заради липса на време в графика си за през днешния ден, заяви Песков. Прессекретарят напомни, че през вчерашния ден Путин е изразил съболезнования за гибелта на Захарченко и е "дал своята оценка за случилото се ".

В съболезнователна депеша, публикувана през вчерашния ден от пресслужбата на Кремъл, съветският президент изрази увереност, че уредниците на убийството ще понесат заслуженото наказване.

"Александър Владимирович беше същински национален водач, самоуверен и съдбоносен човек, донбаски родолюбец. В мъчно за своя роден край време той се изправи в негова отбрана, пое голяма персонална отговорност и поведе след себе си хората ", се споделя в телеграмата на президента.

Руският президентски консултант Юрий Ушаков отговори с отвод на запитването на публицисти да разяснява по какъв начин гибелта на Захарченко ще повлияе на осъществяването на Минските съглашения, добавя ТАСС.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР