НЮ ЙОРК (AP) — Изключването от Израел и изземването на

...
НЮ ЙОРК (AP) — Изключването от Израел и изземването на
Коментари Харесай

Блокирането на израелското предаване на AP показва как неяснотата в закона може да ограничи военното отразяване

НЮ ЙОРК (AP) — Изключването от Израел и изземването на видеокамера на Асошиейтед прес, която осигуряваше взор онлайн към Газа, разтревожи доста публицисти, които се разтревожиха във вторник по отношение на по-широките последствия за отразяването на война, която значително се води отвън полезрението на света първоначално.

След необятно публикувано наказание, в това число апел от администрацията на Байдън към Израел да се отдръпна, управляващите върнаха оборудването на AP късно във вторник. Израел оправда хода си с това, че организацията е нарушила нов медиен закон, който не разрешава Al Jazeera, защото катарският сателитен канал е един от хилядите клиенти, които получават видео онлайн от AP.

И въпреки всичко камерата, ситуирана в южния израелски град Сдерот, не беше единственият, който AP оперира в Израел или Газа - компанията не сподели какъв брой употребява постоянно - нито AP е единствената новинарска организация, която го прави. Agence France-Presse удостовери, че постоянно е употребила такива камери в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР