Служителите на Boeing се присмиват на федерални правила, обсъждат как

...
Служителите на Boeing се присмиват на федерални правила, обсъждат как
Коментари Харесай

Скандални разкрития от служители на Boeing за 737 Max: "Проектиран от клоуни"

Служителите на Boeing се присмиват на федерални правила, разискват по какъв начин да заблудят регулатора и се майтапят по отношение на евентуални проблеми при 737 Max, до момента в който самолетът е планиран, излиза наяве от над 100 страници вътрешни известия, направени обществени в четвъртък, написа The New York Times, представен от money.bg.

"Господ към момента не ми е дал прошка, че скрих това, което направих предходната година ", споделя един от чиновниците през 2018 година по отношение на връзка с Федералната авиационна администрация (ФАА).

Най-притеснителните известия включват диалози сред водачи и други чиновници по отношение на софтуерни и други проблеми със симулаторите на Max.

Именно два самолета от този модел паднаха в края на 2018 година и при започване на 2019 година, като 346 души изгубиха живота си, а компанията потъна в безпорядък.

Служителите разискват случаи, в които компанията е прикрила тези проблеми от ФАА по време на сертификационния развой на симулаторите, употребявани за създаването на Max.

"Би ли качил фамилията си на аероплан, подготвен на симулатор Max? Аз не бих ", споделя един чиновник на собствен сътрудник в диалог от 2018 година, преди първата злополука.

"Не ", дава отговор сътрудника.

В други диалози чиновници слагат под подозрение процеса по планиране на Max и даже наскърбяват свои сътрудници. "Този аероплан е планиран от клоуни, които от своя страна са надзиравани от маймуни ", написа един чиновник през 2017 година

Документите е следващият тежък епизод за Boeing в рецесия, която коства на компанията милиарди долари. 737 Max не лети от съвсем 10 месеца и към момента не е ясно по кое време ще бъде позволено моделът да се завърне в небето, откакто компанията и регулаторите не престават да откриват нови евентуални проблеми.

В новите документи, направени обществени поради напън от Конгреса, няма доказателства за нови проблеми, споделиха и ФАА, и Boeing. Те обаче могат да усложнят връзката сред регулатора и компанията.

От тях излиза наяве, че чиновниците на компанията неведнъж са обиждали представителите на ФАА. В диалог от 2015 година чиновник се хвали, че е дал толкоз комплицирана презентация на ФАА, че за представителите на организацията, а и за самия него, е било като "куче да гледа телевизия ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР