Служебният външен министър Николай Милков смята да предложи на президента

...
Служебният външен министър Николай Милков смята да предложи на президента
Коментари Харесай

Външният министър Николай Милков смята да предложи посланик в НАТО

Служебният външен министър Николай Милков счита да предложи на президента Румен Радев да бъде упълномощен дипломат най-малко в НАТО.

Това съобщи Милков пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в Съв4т „ Външни работи “ с сътрудниците си от страните членки на Европейски Съюз.

България няма дипломат в НАТО от 3 март 2022 година, откакто Драгомир Заков стана боен министър на мястото на Стефан Янев. Нямаме и дипломат в Украйна.

„ На чуване в Комисията по външна политика в Народното събрание споделих, че това са значими назначения, които на този стадий служебното държавно управление избира да не предлага на президента. И те да бъдат направени от постоянно държавно управление. Същевременно още тогава споделих, че в случай че Народното събрание не успее да излъчи постоянно държавно управление поради пресиращите периоди, е допустимо служебното държавно управление да излезе с такова решение “, сподели Милков.

Той обаче отхвърли да назове имена за постовете.

Николай Милков посети и централата на НАТО в Брюксел, където се срещна със зам. генералния секретар на алианса Мирча Джоана. Това става два дви преди срещата на върха във Варшава на Б-9 – букурещката деветка. Това е обединяването на страните от източния фланг на НАТО, основано за задълбочаване на военното стърудничество посред им. Страната ни ще бъде показана от Румен Радев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР