Беше обезсърчително, когато преподобният Брандън Томас Кроули, на 22-годишна възраст,

...
Беше обезсърчително, когато преподобният Брандън Томас Кроули, на 22-годишна възраст,
Коментари Харесай

Страхуваше се да излезе. Сега този пастор иска да помогне на чернокожите църкви да станат толкова гостоприемни, колкото неговата собствена

Беше обезсърчително, когато преподобният Брандън Томас Кроули, на 22-годишна възраст, размени обичан свещеник, който служи на един от най-известните чернокожи в предградията на Бостън църкви в продължение на 24 години.

Беше по-обезсърчително – на моменти агонизиращо – да се стигне до решението шест години по-късно, през 2015 година, че Бог желае той да каже на паството си, че е гей.

За негово облекчение множеството от богомолците в баптистката черква Миртъл в Нютон, Масачузетс, го прегърнаха. Кариерата на Кроули процъфтява и в този момент той е написал книга — „ Queering the Black Church “ — която се надява да послужи като управление за други конгрегации да бъдат „ отворени и утвърждаващи “ към ЛГБТК+ хората, вместо да ги заобикалят.

Кроули, 41, е роден в Атланта и е израснал в Рим, Джорджия. Той се възхищаваше на проповедниците, които слушаше като дете, изключително в баптистката черква Лавджой, родното му заседание.

Една неделя обаче пасторът изнесе пламенна проповед против хомосексуали...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР