РИОСВ-Русе наложи текуща месечна санкция в размер на 117 703

...
РИОСВ-Русе наложи текуща месечна санкция в размер на 117 703
Коментари Харесай

Екоинспекцията глоби ВиК оператора в Разград

РИОСВ-Русе наложи настояща месечна глоба в размер на 117 703 лв. на " Водоснабдяване Дунав " ЕООД в Разград, оператор на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ).

Причината са открити отклонения в самостоятелните емисионни ограничавания, избрани в разрешителното за заустване във воден обект на сдружението.

Водните проби са взети при по сигнали за миризми в града. Физикохимичният разбор на пробите демонстрира обилни отклонения по индикатори неразтворен О2, химична нужда от О2, биохимична нужда от О2 за 5 денонощия и общ фосфор.

Текущата глоба ще бъде понижена или анулирана след ново пробонабиране и постигане на самостоятелните емисионни ограничавания, заложени в разрешителния документ.

Отбелязваме, че в ГПСОВ-Разград се прави механично и биологично филтриране на водите, които се заустват в р. Бели Лом, за което на сдружението " Водоснабдяване Дунав " ЕООД е издадено позволение, със заложени самостоятелни емисионни отклонения.

Станцията се експлоатира към този момент 49 години и е амортизирана. Проблем са индустриалните отпадъчни води, които са повече от битово-фекалните, идващи от града, както и утайките от първичните утаители на пречиствателната станция.
 Задушливи миризми тормозят жителите на Разград с години
Задушливи миризми тормозят жителите на Разград с години

Местните излязоха на протест
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР