Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в заседанието на

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в заседанието на
Коментари Харесай

Началникът на отбраната участва в заседанието на Военните комитети на НАТО

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов взе участие в съвещанието на Военния комитети на НАТО, което се организира на 16 май в Брюксел, Белгия. В своето изявление адмирал Ефтимов подчертава върху провокациите, пред които са изправени страните от Източния фланг на НАТО по построяването на инфраструктура и даването на поддръжка от страната хазаин за многонационалните формирования, които се планува да работят на наша територия, при положение на задействане на проектите за защита. Той показа настоящото положение на предложенията за принос на нашата страна към възпирането и защитата посредством построяването на многонационално формирование и щабен детайл, надлежно в сухопътния и морския домейн. „ Съюзниците, географски ситуирани в непосредствена непосредственост до възможната фронтова линия, ще би трябвало по друг метод да вземат решение провокациите при пораждане на рецесия или спор с къс период на предупреждение. Само посредством съгласуване и детайлно следващо обмисляне, отчитащо националните благоприятни условия и ограничавания, може да се реализиран заложените цели по възпирането и защитата в евроатлантическата зона “, акцентира адмирал Ефтимов.

Началникът на защитата беше безапелационен, че посредством осъвременяването и адаптирането на главните концептуални документи на Алианса и съответна и всеобхватна оценка на риска, НАТО ще бъде в положение да отговори на нарасналите условия към устойчивостта на съюзните системи за командване и ръководство, обезпечаването и поддръжката, както и към въоръжените сили на държавите-членки и степента на тяхната подготвеност, подготовка и оперативна съгласуемост. „ Адаптирането на Алианса към актуалната среда за сигурност е голямо предизвикателство пред всички страни-членки и сътрудници, само че посредством всеобхватни, координирани и групови дейности, тази цел може да бъде реализирана “, означи адмирал Ефтимов.

В началото на съвещанието генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи разбор на обстановката в евроатлантическата зона и акцентира значимостта на военната експертиза в предпочитани области, за които следва вземането на значими политически решения за бъдещето на Алианса. Те също са и основополагащи за приемането на обща декларация по време на идната Среща на върха във Вашингтон.

Проведена бе и работна среща на Комитета НАТО-Украйна във формат началници на защитата. Представени бяха визиите на двамата стратегически командири – по интервенциите и по трансформацията. Обсъдени бяха основни военни концепции и отражението, което тяхната актуализация има върху усилването на възпирането и защитата в евроатлантическата зона, нарасналите условия към структурата на силите на Алианса и свързаната с тях нужда от дейно ръководство на човешките запаси.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР