От Хелиос 2002 ООД се свързаха с Plovdiv24.bg, за да

...
</TD
>От Хелиос 2002 ООД се свързаха с Plovdiv24.bg, за да
Коментари Харесай

Предприятие обясни разликата между Разфасовка от птиче месо и Заготовка от птиче месо

От " Хелиос 2002 " ООД се свързаха с Plovdiv24.bg , с цел да внесат разяснение по отношение на публикацията ни. Ето какво имат да ни кажат от компанията:

Уважаема редакция!

Относно оповестена от Вас публикация за съществуване на питейна вода в пилешко филе, молим да вземете под внимание и нашата страна в проблема като производител.

Фирма " Хелиос 2002 " ООД от дълги години се осъществя на пазара на разфасовки, заготовки и полуфабрикати от птиче месо.

Уверяваме Ви, че се съблюдават всички стандарти, касаещи безопасността и качеството на предлаганите от нас артикули. Води се нужната документи по системите за безопасност HACCP, ISO 22000.

Обект сме на непрекъснат надзор от Българската организация по безопасност на храните.

От оповестените във вашия уебсайт материали излиза наяве, че е закупен създаден от нас артикул " Бързо замразена мостра - пилешко филе ". На етикета на продукта има оповестено добавена вода до 30%, което ви подсигурявам, че е спазено и е направено да увеличи вкусовите качества на месото (да не е изсъхнало след готвене) и да намали цената.

На фотосите се вижда тежестта на продукта 692 грама в замразено положение и с цел да е обективно би трябвало да се покаже в размразено положение преди термична обработка. На една от фотосите е показано тегло 401 грама след сваряване. На всички е известно, че птичето месо е с над 70% вода, която част от нея се губи при топене и готвене.

Молим най-учтиво да сведете до вашите многочислени читатели следното:

Когато желаят да закупят необработено птиче месо, на етикета е записано " Разфасовка от птиче месо ", което демонстрира, че това е анатомична част от натрупа без каквито и да е било съставки и добавки.

На етикета, в случай че е записано " Заготовка от птиче месо ", допуска съществуването на добавки, позволени за вложение в храни.

С почитание:

Пламен Стоянов – основен технолог " Хелиос 2002 " ООД
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР