Испания ще признае палестинска държава само в съвместни действия с

...
Испания ще признае палестинска държава само в съвместни действия с
Коментари Харесай

Испания отрича, че ще признае Палестина на 21 май

Испания ще признае палестинска страна единствено в взаимни дейности с други страни. Това съобщи министър председателят Педро Санчес, представен от " Ройтерс ".

Освен това той отхвърли появилата се по-рано информация , че

Миналата седмица висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел разгласи, че Испания, Ирландия и други страни членки на Европейския съюз възнамеряват да признаят палестинската страна на въпросната дата.

" Това е алегоричен акт от политическо естество. Освен самата страна, признава се волята на тази страна за битие ", означи той и добави, че Белгия и други страни евентуално ще последват това деяние.
 Испания и Ирландия възнамеряват да признаят Палестина за страна на 21 май
Испания и Ирландия възнамеряват да признаят Палестина за страна на 21 май

Днес ще се преглежда кандидатурата на Палестина в Организация на обединените нации

На 19 април Съединени американски щати постановиха на Палестина в Организация на обединените нации по време на Съвета за сигурност. Според тях самостоятелна палестинска страна би трябвало да бъде основана посредством директни договаряния.

Международните апели за преустановяване на огъня и трайно преустановяване на палестинско-израелския спор набъбнаха дружно с броя на починалите в Газа. В края на март и назова проектите за признание на Палестина " премия за тероризма " , която би понижила възможностите за

Същия месец испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че , са се съгласили да подхващат първите стъпки към признаването на палестинска страна, като считат решението за определяне на две страни за значително за трайния мир в района.
 Испания вижда ясни признаци, че Европа е подготвена да признае Палестина
Испания вижда ясни признаци, че Европа е подготвена да признае Палестина

Мадрид продължава акцията за набиране на поддръжка за палестинската държавност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР