Служебният премиер Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към

...
Служебният премиер Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към
Коментари Харесай

Гълъб Донев свиква Съвета по сигурността веднага след консултациите със съюзниците ни в НАТО

Служебният министър председател Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към Министерския съвет незабавно откакто е явен резултатът от консултациите със съдружниците ни в НАТО. Това разгласи самият той преди началото на днешното постоянно съвещание на държавното управление.

Експлозията на двете ракети наоколо до границата на Полша с Украйна, при която починаха мирни жители, постанова незабавно преосмисляне на идващите ни дейности, с които да запазим мира, съобщи Донев, представен от Българска телеграфна агенция.

" В непрекъснат контакт сме със съдружниците от НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз. Следим деликатно хода на следствието. Сдържаният звук и изказвания, учредени на обстоятелства, са наложителни, тъй като става дума за война ", уточни Донев.

Според него всички догатки, направени преди да са изяснени обстоятелствата и събитията към случая на полска територия, ще са нечиста сделка, която носи риск за ескалация на спора и неговото вероятно разширение.

" Да приказваме за войната като за видеоигра, е рисково занимание. Войната на Русия против Украйна не е симулация на военна обстановка. Този боен спор убива почтени хора и унищожава бъдещето на Европа и света ", счита министър председателят.

" В този миг от основна значимост е единството на съдружниците и сътрудниците в НАТО и Европейски Съюз ", разгласи още Гълъб Донев.

По думите му напъните за възобновяване на мира и сигурността в района би трябвало да продължат по пътя на дипломацията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР