Служебният премиер Гълъб Донев коментира появилите се в последните дни

...
Служебният премиер Гълъб Донев коментира появилите се в последните дни
Коментари Харесай

Донев: Всеки може да стане премиер, нека пробва

Служебният министър председател Гълъб Донев разяснява появилите се в последните дни спекулации, че за негов правоприемник в възможен нов длъжностен кабинет се готви вицепремиерът с сектор еврофондове Атанас Пеканов.

" Всеки един, даже и Вие може би имате капацитета и качествата да заемете министър-председателският пост. На всеки един му поисквам да опитва и да работи за ползите на страната ", отговори на въпрос на News.bg той. Коментара си той направи след представянето на енергийната тактика с небосвод 2053 година, направена от служебния кабинет.

Донев отклони въпроса дали е подготвен да остане на премиерския пост, в случай че постоянен кабинет не бъде излъчен от сегашния парламент с аргумента, че сега тече процедурата с третия изследователски мандат: " Не сме разговаряли с президента по тази тематика. "

А що отнася до това дали Българска социалистическа партия е сполучлив избор за трети мандатоносител, той изясни: " Президентът е направил своите разбори. Знаете политическата конюнктура, в последните няколко дни каква беше, знаете разкритията във връзка с една конструкция за криптовалута. Знаете, че има надлежно някои говорения за присъединяване на някои политически страни. Така че изборът, който направи президентът, бе оптимално вероятният в актуалната обстановка ".

Правителства на непознати страни не са влизали в контакт с кабинета, търсейки подпомагане по проблема Nexo, разяснява и друга настояща тематика министър-председателят.

" Правителството не е проверяващ орган. Към момента нямам информация някое от държавните управления на страните, които вземат участие в следствието на случая, да са поискали подпомагане. Но това не значи, че правоохранителните органи не са получавали такива запитвания. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР