Служебният кабинет отстрани целия състав на Комисията за защита на

...
Служебният кабинет отстрани целия състав на Комисията за защита на
Коментари Харесай

Служебният кабинет отстрани целия състав на Комисията за защита на потребителите

Служебният кабинет в профил целия състав на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП). От поста си са освободени ръководителят Иван Френкев, както и двамата членове Велина Николва-Великова и Николай Мавров, които бяха назначени със заповед на кабинета на Кирил Петков през май.

На техните места държавното управление на Гълъб Донев назначава Стоил Алипиев като ръководител на комисията, както и Ангел Джалев и Константин Арабаджиев като нейни членове. Арабаджиев беше част от състава на комисията, който беше освободен през май.

„ Служебното държавно управление на президента Румен Радев извърши следващото невиждано нарушаване на законодателството, като без никакви законови аргументи приключи мандата на всички членове “, пишат от комисията, представени от бТВ. Те дефинират освобождението си като „ груба интервенция в независимостта на контролните органи “.

„ Ще търсим правата си по правосъден път и ще сезираме европейските институции “, пишат още освободените членове на КЗП.

Иван Френкев е някогашен регионален координатор на Българска социалистическа партия в Смолян , както и общински консултант на левицата. През май той размени на поста Димитър Маргаритов, който беше назначен от ГЕРБ, само че с изминал мандат от повече от две години. Преди седмици Франкев сподели, че служебното Министерство на стопанската система е оказвало напън върху комисията.

Новият ръководител на комисията Стоил Алипиев е някогашен ръководител на Националната асоциация за отбрана на потребителите.

През последните седмици членове на служебния кабинет и президента Радев на няколко пъти говореха за дейностите на регулаторните органи по отношение на увеличението на цените на потребителите и по особено във връзка с цените на горивата.

Промените са следващите, които служебното държавно управление прави в ръководството на основна институция. Откакто пристигна на власт през август, кабинетът, назначен от Румен Радев, извърши промени в Национална агенция за приходите, „ Булгаргаз “, Агенция „ Митници “, Държавен фонд „ Земеделие “ и други.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР