Словакия ще спре временно вноса на зърно и други избрани

...
Словакия ще спре временно вноса на зърно и други избрани
Коментари Харесай

Словения също забранява украинското зърно, Брюкесел обмисля нови помощи

Словакия ще спре краткотрайно вноса на зърно и други определени артикули от Украйна. Това заяви през днешния ден държавната пресслужба, представена от Ройтерс.
Прочетете още
Подобни ограничения към този момент оповестиха Полша и Унгария.

Министърът на аграрната политика и храните на Украйна Николай Солский ще проведе диалози във Варшава днес по отношение на възобновяването на износа на украински селскостопански артикули през територията на Полша. свен срещите в Полша, през идната седмица Солски би трябвало да проведе разговори с Румъния и Словакия.

Полша и Унгария вкараха ембарго върху вноса на украински селскостопански артикули от 15 април, като обясниха това с нуждата да защитят фермерите си от падащите цени. Два дни по-рано Словакия забрани продажбата на украинско зърно на своя територия, само че не забрани преноса му.

България също обмисля да забрани вноса на украински селскостопански продукти - министърът на земеделието Явор Гечев съобщи това през уикенда. Искаме отмерено систематизиране на стоките в Европейския съюз (ЕС), а не да стопират в избрани страни, сподели служебният министър на земеделието Явор Гечев в ефира на бТВ във връзка вноса на артикули от Украйна. Той изясни, че не става въпрос единствено за зърно, а и за слънчоглед и изсъхнало мляко, които се внасят от Украйна. Ние сме солидарни към Украйна, само че Европейската комисия (ЕК) работи извънредно постепенно, добави министър Гечев.

" Обсъждаме втори пакет от помощи за засегнатите страни членки от износа на украинско зърно, само че на този стадий няма да дадем повече информация ". Това съобщи говорителката на Еврокомисията Мириам Гарсия Ферер
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР