Община Пловдив се спаси от нова финансова брадва в размер

...
Община Пловдив се спаси от нова финансова брадва в размер
Коментари Харесай

Община Пловдив се спаси от това да връща 1,7 млн. лева за „безплатните климатици”

Община Пловдив се избави от нова финансова секира в размер на 1,7 млн. лв. по контракта за „ Чистия въздух ”, който се изпълняваше в мандата на Здравко Димитров. Със свое решение Върховният административен съд удостовери решението на пловдивските магистрати, с което се постанова промяна в размер на 25% от контракта с консорциум ДЗЗД „ Чист Въздух – Пловдив “ в размер на 6,7 млн. лв..
Прочетете още
От Управляващия орган към Министерството на околната среда и водите са наложили глобата поради нередности при избора на консорциума за доставката и монтаж на климатиците. Първо Административният съд, а по-късно и висшите магистрати, са отменили корекцията на Министерство на околната среда и водите, като са ги осъдили да покрият и разноските по делото в размер 72 хиляди лв..

Въпреки че градските управляващи се избавиха от корекцията, въпросната поръчка провокира огромен скандал в Пловдив. Тогава консорциума, в който влизат три компании - две софийски – „ Магнум – Д ” и „ Термофлуид Инженеринг ”, както и пловдивската – „ Клима груп ”, завоюваха с извънредно противоречива оферта.

Един от участниците в него - „ Магнум – Д ” бе притежател на марката – Arielli, като те са създадени от  завода на  TCL в Китай. Справка сподели, че цените, на които заплаща Община Пловдив климатиците са извънредно повишени, а за част от тях и на двойни цени.

В момента Община Пловдив организира новата поръчка по идната оперативна стратегия. За екоуреди са заделени 28 млн. лв., а  най-голямата част от финансирането е за закупуването на климатици. Сумата е за 14,3 млн. лв. против нея би трябвало да се закупят 6435 климатици. Най-много от тях са с величина 12-ки  -2967 броя. Ако ползата към климатиците е по-голям, ще бъдат пренасочени още 4,4 млн. лв. за покупката на още 1900 отоплителни системи и по този начин общият им брой ще стане 8365.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР