Сложна операция претърпя пострадалият при взрива на снаряд в пункт

...
Сложна операция претърпя пострадалият при взрива на снаряд в пункт
Коментари Харесай

Как граната попада в пункт за предаване на отпадъци?

Сложна интервенция претърпя потърпевшият при гърмежа на снаряд в пункт за вторични първични материали в Разлог. Продължават инспекциите по тежкия случай, а притежателят на склада за скрап твърди, че няма пояснение по какъв начин боеприпасът е попаднал на площадката.

За да попадне какъвто и да е боклук в пункт за предаване на боклуци се изисква документ за произхода му, както и данните на този, който го предава. Възможно ли е на такова място да попадне граната и при какви условия?

Тонове метал се предават в една от базите край столицата. За да не попаднат рискови боклуци на площадката, личният състав минава специфичен инструктаж.

За да се одобряват характерни боклуци като граната, да вземем за пример, има условия, споделят от сектора:

„ Не е допустимо на площадка да попадне подобен боклук от физическо лице, само би могло от юридическо лице да се съобщи, като би трябвало да има всички нужни документи, че съответният боклук е обезвреден изцяло и е неопасен”, сподели Ана Благоева.
Мъж е тежко ранен след гърмеж на снаряд в склад за вторични първични материали СОБТ прави инспекция на склада в Разлог
Според сектора и в този момент глобите са съществени:

„ Ако на площадка пристигна физическо лице и съобщи боклук и сътрудниците от площадката не запишат данните на физическото лице и не запишат произхода на отпадъка, първичните наказания са от 15 до 50 хиляди лв.. При наново нарушаване глобите са в двоен размер”, изясни Ана Благоева.

При опит на някой да съобщи в пункт излезли от приложимост муниции нерегламентирано, търговците са длъжни да алармират. Защо това не е направено в Разлог не е ясно.

Пострадалият споделя, че даже не знаел какво тъкмо реже.
Работникът, потърпевш от гърмеж на снаряд в Разлог, по знамение е останал жив Той се възвръща след интервенция в болница в Благоевград
От екоминистерството оповестиха, че инспекциите на съответната площадка от началото на годината не са открили нарушавания.

Проверките на институциите по отношение на случая край Разлог ще не престават и през идващите дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР