Гари Невил определи наказанието на България, наложено от УЕФА заради

...
Гари Невил определи наказанието на България, наложено от УЕФА заради
Коментари Харесай

Гари Невил: Наказанието на България показва, че УЕФА не може да се справи с расизма

Гари Невил дефинира наказването на България, наложено от УЕФА поради свадите в европейската подготовка против Англия като " загуба на време ".

Европейската централа реши отборът ни да играе един мач без аудитория, а БФС да заплати санкция в размер на 85 хиляди евро. Според някогашния състезател на " Манчестър Юнайтед " обаче това наказване е просто доказателство, че управляващите не могат да се оправят с расизма по стадионите.
УЕФА затваря " Васил Левски " и глобява България с 85 хиляди евро (ВИДЕО) Санкция има и за Англия
" Бих подкрепил всеки тим, който излезе от терена при прояви на расизъм. Хората ще кажат, че това е рискова територия, само че действителността е, че някои от най-големите промени в историята на обществото са въодушевени от самостоятелни персони, които са посочили храброст ", сподели Невил, представен от " Скай спортс ".

Бившият британски национал прикани за по-солени санкции и ограничения в битката против расизма: " Ако започнете да глобявате страните с 1 милион паунда, тогава ще видите незабавни дейности. Всеки акт на расизъм би трябвало да бъде наказван сурово. В момента тези 65 хиляди паунда (85 хиляди евро) не трансформират обстановката ", добави Невил, който се подвизава и като анализатор.

" УЕФА не прави задоволително. Дали ние вършим задоволително? Това се случва в нашата страна, на домашна почва и сме създали задоволително ли? Отговорът е не. Не мисля също, че изваждането от шампионати е вярното решение. Но имам вяра, че огромните санкции и затварянето на стадионите е верният път ".

Снимка: Lap.bg

В Англия не одобриха добре глобата, наложена на България. Организацията Kick It Out, която се бори с расизма във футбола, написа, че европейската футболна централа е изпуснала опция да насочи ясно обръщение против расизма и дискриминирането.

Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) пък написа: " Тъй като наказването е съобразено с настоящия дисциплинарен устав на УЕФА, това единствено акцентира нуждата той да бъде изменен и да включва доста по-строги ограничения, като не би трябвало да се изключва и премахване от шампионатите. Само тогава може да се даде отпор на казуса с расизма ".
В Англия разочаровани от наказването за България, съпоставиха го с боксерките на Бендтнер Остри реакции на Острова след решението на УЕФА
Наказанието получи необятен отзив и в обществените мрежи. Потребителите припомниха по какъв начин датският нападател Никлас Бендтнер бе санкциониран със 100 хиляди евро поради зелените си боксерки, брандирани с логото на букмейкърска къща. Бендтнер ги сподели на света при насладата след собствен гол във вратата на Португалия на Евро 2012.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР