Слобката скърца. Бойко Борисов каза паянтова, коретнти са тези определения“,

...
Слобката скърца. Бойко Борисов каза паянтова, коретнти са тези определения“,
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Коректни са определенията на Борисов, че сглобката е паянтова

„ Слобката скърца. Бойко Борисов сподели паянтова, коретнти са тези избрания “, съобщи социологът Димитър Ганев. Според него няма да има смяна сред ГЕРБ и ПП-ДБ и болшинството не е застрашено от нови избори и след ротацията.

„ Ще се задържи, може да се сменят държавни управления, само че болшинството ще остане, не виждам по-добра настройка в това Народно заседание, не виждам политически интерес от ГЕРБ и ПП-ДБ за нови избори “, съобщи Ганев пред Българска национална телевизия.  

По мотив на локалните избори, социологът разяснява, че ПП-ДБ пада надолу, само че има риск от нов състезател, който да обере протестния избор. „ Няма по какъв начин да не го калкулират, има висок градус на напрежение, ниска изборна интензивност, което приказва за ниша за нов план. Очевидно Ваня Григирова има упоритости, не знам дали и по какъв начин би изглеждало това, само че при предварителни избори ще стане ясно “, сподели още Ганев и добави, че има 3 милиона души, които не гласоподават тъй като не виждат за кого.   

Според него рисковите елемнти в болшинството е доверието в кабинета. Отчитат се ниски равнища, а данните на „ Маркет Линкс “ удостоверяват тези на Тренд, че липсват каквито и да било добрли резултати. Една от дилемите е била е да се държи Румен Радев надалеч от властта, само че не се виждат резултати във връзка с Шенген, еврозоната не е в непосредствена вероятност, като липсват и други управнически триумфи.

Запитан дали такова държавно управление с ниско утвърждение може да продължи още 3 години, Ганев е на мнение, че по-скоро не следва провал, само че това което ще употребява са опити за презареждане и тласъци за най-малко малко доверие. Именно това би била ротацията, нов министър-председател и главен състав на Министерски съвет, както нова управническа стратегия или пък съглашение.  

По отношение на обявения ляво-центриски блок от страна на Корнелия Нинова, Ганев е на мнение, че това са обичайни сътрудници. „ Нинова желае да покаже, че желае нещо ново в ляво, с цел да отговори на Григорова или Радев, ребрантиране на Българска социалистическа партия вероятно, само че това нищо радикално няма да промени. Българска социалистическа партия не наподобява като действителна опция на това ръководство. В лявото има жизнеспособност – София, Русе, Шумен, само че от Григорова и другите от кръга на Нинова, които обаче са по-близки до Радев.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР