Следващото поколение мобилни процесори, по традиция, трябва да бъде по-интересно

...
Следващото поколение мобилни процесори, по традиция, трябва да бъде по-интересно
Коментари Харесай

Появиха се първите резултати от тестовете на флагмана Intel Core Ultra 9 185H на 5,1 GHz – BenchLeaks

Следващото потомство мобилни процесори, по традиция, би трябвало да бъде по-интересно от своите прародители. Въпреки това, новите осведомителни течове на тестванията за продуктивност на Meteor Lake към момента не са обнадеждаващи.

В базата данни на Geekbench 5 се появи запис с тестванията на флагманския процесор Meteor Lake. Най-добрият чип означи 1849 точки в еднонишковия режим и 9832 точки в многонишковия режим.

Информационните течове удостоверяват, че процесорът Core Ultra 9 185H има 16 ядра и 22 влакна и тактова периодичност в турбо-режим до 5,1 GHz. В този режим новият артикул се оказва доста по-слаб от мобилните флагмани от предходни генерации, в това число и 12-та серия.

Например, даже 14-ядреният Core i9-12900H дава идентични резултати в едноядрения тест и съвсем 3000 единици повече в многонишковия тест.

Възможно е сходни странни индикатори да са свързани не с хардуерните благоприятни условия на самия процесор, а с неналичието на софтуерна оптимизация. Факт е, че тестванията са извършени в остарялата версия Geekbench 5.2, която към този момент не се поддържа от разработчиците, в това число и неналичието на акомодация към най-новата архитектура на чипа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР