Следващата седмица учениците в Пловдив и областта ще учат онлайн.

...
Следващата седмица учениците в Пловдив и областта ще учат онлайн.
Коментари Харесай

Онлайн обучение заради грипа през следващата седмица в Пловдив и областта

Следващата седмица учениците в Пловдив и региона ще учат онлайн. Това решение беше взето след повторното съвещание на Областния щаб днешния следобяд. Удължават се и въведените противоепидемични ограничения против разпространяването на грип и остри респираторни болести.

„ Заболеваемостта измежду учениците и учебния личен състав се следи от началото на оповестяването на грипната зараза, като тя все още е повишена и е достигнала 20.46% измежду учениците и 7.7% измежду учебния личен състав. Тенденцията за заболяемост във възрастовите групи 5 - 14 години продължава да нараства, като внезапно се регистрира завишаване на заболяемостта на възрастовата група над 65 години, за разлика от миналата седмица, което дава съображение да бъде удължена грипната епидеми “, съобщи шефът на РЗИ Пловдив доктор Сийка Димчева.

От оповестяването на грипна зараза в града и региона при започване на седмицата до през днешния ден данните сочат повишаване на заболеваемостта по отношение на предходния интервал, като стойностите са достигнали 228.71 на 10000 души.

Щабът реши също да не се приключват плановите интервенции, тъй като пациентите към този момент са изследвани и готови за интервенциите и отлагането им ги слагат в риск и те да се разболеят.

Здравните управляващи приканват жителите да слагат защитна маска за лице в лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ, аптеки и дрогерии, в обекти за даване на обществени услуги за деца и възрастни, както отбягване на всеобщи събирания и скупчвания от хора в затворени пространства.

Предстои на 5 февруари Областният действен щаб още веднъж да заседава, с цел да вземе решение за преустановяване или продължение на грипната зараза.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР