Следващата седмица (от 21 до 24 март) София ще е

...
Следващата седмица (от 21 до 24 март) София ще е
Коментари Харесай

Мултиевропейското по таекуондо в София чупи рекорди

Следващата седмица (от 21 до 24 март) София ще е хазаин на второто издание на Мултиевропейското състезание по таекуондо в олимпийска версия. То ще счупи всевъзможни върхове по брой участници. Над 2000 са записаните състезатели, от над 50 страни, измежду които има доста олимпийски и международни първенци. Това трансформира конкуренцията в най-мащабното събитие по брой състезатели по едно и също време. Макар да се организира за втора година (миналата година то се състоя в Пловдив), шампионата е сграбчило към този момент вниманието и интереса на международния хайлайф в таекуондото. За първи път ще забележим братска прегръдка сред двете федерации WT и ITF, което е знак на подаване на ръка, освен в България, само че и в международен мащаб.

С тази голяма численост на състезатели Мултиевропейското състезание влиза в ТОП 3 на надпреварите, които се организират в Европа и номер 4 в света. Пред него са единствено Туркиш оупън и Президентс къп, а в международен мащаб е US OPEN, което е номер едно. Първенството ще се организира в столичната “АСИКС АРЕНА”, а на откриването ще участват министърът на спорта Красен Кралев, ръководителят на БОК Стефка Костадинова, президентът на WTE Сакис Прагалос, шефът на родната федерация и ръководител на ETU Слави Бинев, както и доста други министри, депутати и първенци на България в разнообразни спортове, уважаващи достиженията на българското таекуондо.

Мултиевропейското състезание включва присъединяване на деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21 година, мъже и дами. Освен обичайна дисциплинираност Спаринг, ще има и надревара в Пумсе (форма), както и брейкинг тест (силов и показателен тест). Следващата година с изключение на тези дисциплини, ще бъдат включени още мастърс (ветерани) и пара, което значи, че може да се трансформира в номер едно в света по брой участници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР