Следващата седмица Министерският съвет ще гласува антиинфлационни мерки, които бяха

...
Следващата седмица Министерският съвет ще гласува антиинфлационни мерки, които бяха
Коментари Харесай

Кабинетът гласува по-евтини карти за транспорт за пенсионери и ученици

Следващата седмица Министерският съвет ще гласоподава антиинфлационни ограничения, които бяха подготвяни в продължение на последните малко над два месеца от служебния кабинет. Това обяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на доклад на направеното по време на служебното държавно управление.

Планирано е да гласуваме 40% по-евтини карти за публичен превоз за пенсионерите, 70% понижение за картите за учениците и гратис пътешестване за деца до 10 години ”, разкри министърът в неделя.

Това е и първото съответно изказване във връзка с новите ограничения. Министър Стоянов посочи, че това е единствено един аспект от подготвяния пакет от ограничения за преодоляване на инфлацията.

Те (бел. р. - ограниченията за публичния транспорт) са по-лесни чисто механически да бъдат изпълнени “, разяснява министърът.

По всяка възможност отстъпките от абонаментните карти за пенсионери и възпитаници ще бъдат гласувани на регулярното съвещание на кабинета в сряда.

По отношение на скъпите горива министърът сподели, че към момента се изготвя мярка и за тях, тъй че да няма

опити за корист “ след нейното въвеждане.

Припомняме, че кабинетът приказва за въпросните антиинфлационни ограничения от към два месеца. Преди две седмици пък Народното събрание взе решение помощта за горива да се трансформира към уязвими групи под формата на ваучери.
Помощта за горивата към този момент ще е за превоз и единствено за уязвимите
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинобществен превоз градски превоз абонаментни карти карти пенсионери възпитаници ПоследниНай-четениБюджет и финанси 52 Кабинетът гласоподава по-евтини карти за превоз за пенсионери и възпитаници Бюджет и финанси 556 Таваните на цените в Унгария – урок по неуспех Бюджет и финанси 348 Хърватия наложи огромни санкции на търговците за спекулации с цените Бюджет и финанси 148 По-спокойно за дълга, огромният риск остава бюджетният недостиг КомпанииОбновена 22664 Цялото произвеждане на шоколад NuCrema се мести в Костинброд Компании 7422 Какво следва: 2023 година и жилищният пазар от висок клас в България Личности 5632 Провинциалното момче, което построи империя от първокласни марки Компании
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР