След впечатляващата победа на Анджелик Кербер над представителката на топ

...
След впечатляващата победа на Анджелик Кербер над представителката на топ
Коментари Харесай

Денят на завърналите се майки: Осака повали финалистката от Щутгат за първа топ 20 победа на клей!

След впечатляващата победа на Анджелик Кербер над представителката на топ 25, Вероника Кудерметова, през днешния ден още една, завръщаща се от майчинство тенисистка записа победа над топ тенисистка. Става дума за Наоми Осака, която до момента се представяше доста под своето всекидневно ниво, откогато се завърна в тениса, само че наподобява се доближава към формата, която в предишното я изведе до четири трофеи от Големия шлем. Японката до момента през сезона съумя да се класира за четвъртфиналите на мощния WTA-500 шампионат в Доха, а пред годината записа победи над тенисистки от калибъра на Елина Свитолина, Людмила Самсонова и Каролин Гарсия. 

Бившата номер 1 наподобява по-мотивирана отвсякога да се завърне измежду най-хубавите в Тура. Макар и под номер 173 в международната класация и на една от несполучливите ѝ настилки, през днешния ден, в Рим, Осака записа първата си победа над представителка на топ 20 на клей в кариерата си. Четирикратната " мейджър " шампионка победи над финалистката от Щутгарт, Марта Костюк, с безапелационното 6:3 6:2 и се класира за третия кръг, където ще срещне десетата сложена Дария Касаткина.

Сервисът на двете тенисистки се оказа основният съставен елемент в хода на целия мач. Азиатката го използваше като главно оръжие, което да ѝ помогне в развиването на срещата, то множеството проблеми на украинката идваха точно от началния удар. Точно това направи разликата в сета, който се разви напълно в интерес на Осака и по този начин тя не остави късмет на съперничката си, печелейки частта с 6:3.

Началото а втората част на дуела изглеждаше като заричане за по-сериозна борба, тъй като Костюк стабилизира играта си само че японката бе на друго мнение и с мощните си удари напълно обезврежда отбранителната игра на съперничката си. Така Осака още веднъж пое контрола в сета и с резултат 6:2 ознаменува една от най-големите свои победи през сезона.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР