Служебният министър-председател Димитър Главчев е възложил на Държавна агенция Национална

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев е възложил на Държавна агенция Национална
Коментари Харесай

Главчев измисли нова задача за ДАНС: Да провери защо спря Симеоновският лифт

Служебният министър-председател Димитър Главчев е упълномощил на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) да ревизира аргументите, довели до прекъсване на Симеоновския въжен превоз, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Решението идва часове откакто Столичният общински съвет разгласи привикване на изключително съвещание по проблема, на което Борис Бонев изиска да бъдат изслушани Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова като някогашни кметове, виновни за приватизацията на лифтовете на Витоша.

Сезирането на ДАНС се изяснява от Главчев с " необятното публично неодобрение " по проблема. Според претекстовете на настояването със прекъсването на последния работещ кабинков въжен превоз пораждат " въпроси във връзка с екологичната и транспортната сигурност на района, както и по отношение на качеството на живота и здравето на жителите ".

Симеоновският въжен превоз беше спрян още преди последния ски сезон през 2023 година и няма да работи, тъй като частната компания, която го оперира, отхвърля да го пусне. По същия метод бяха спрени и още два от лифтовете - Княжевският и Драгалевският.

Служебният министър председател чака Агенцията от време на време да го уведомява за резултатите от инспекцията.

Това е вторият избирателен скандал след инспекцията за разрешителното на болничното заведение " Мама и аз ", който Димитър Главчев трансферира на ДАНС, макар че в тази ситуация става дума за общински проблем в София.

От " Витоша ски " се оправдват с това, че имат проекти за рационализация на оборудванията, само че екологичното законодателство им пречи да ги осъществят.

През уикенда столичният кмет Васил Терзиев съобщи, че казусът с неработещите лифтове е завещан от ръководството на ГЕРБ, които са сключили неблагоприятен приватизационен контракт през 2007 година

До 2007 година лифтовете на Витоша бяха част от сдружението " Въжени линии ", което беше продавено за малко над 8 млн. лв..
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР