Чрез видеонаблюдение полицията в Сливен ще следи за случаи на

...
Чрез видеонаблюдение полицията в Сливен ще следи за случаи на
Коментари Харесай

Полицията в Сливен ще следи с видеонаблюдение за пътни нарушения по време на абитуриентските балове

Чрез видеонаблюдение полицията в Сливен ще следи за случаи на жестоко нарушение на разпоредбите за придвижване и рисково държание на пасажери и водачи по време на абитуриентските балове, съобщават от пресцентъра на регионалната полиция на Министерство на вътрешните работи.

Нарушенията ще бъдат документирани и последвани от съответните наказания.

От началото на май се правят инспекции на местата, където ще се провеждат тържествата от чиновници на районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица и районните служби " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Обръща се изключително внимание на пропускателните режими в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, нападателно държание и нетрезво положение, които биха провокирали нарушавания на публичния ред. Предприети са ограничения за недопускане на нерегламентирано потребление на пиротехнически средства на публични места и в затворени пространства. 

На срещи, извършени със звената  за защитата на образователните заведения  и с управленията на частни охранителни компании, са подхванати ограниченията по сигурност и недопускане на произшествия и навременното взаимоотношение с полицейските структури. 

В ход е обичайна превантивна акция  „ Абитуриенти ” от бранш “Пътна полиция ” на теорията на общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Ще има засилено полицейско наличие по надзор на придвижването за недопускане на произшествия при предвижването на зрелостниците и предпазен надзор на маршрутите. При нужда ще бъде обезпечено съпровождане с полицейски автомобил на колони от моторни транспортни средства (МПС), пренасящи зрелостници и съпътстващите ги коли. Ще се реализира повишен надзор по повод дееспособност, приложимост на алкохол и опиати от водачите на МПС. 

В дните на абитуриентските балове в Сливен ще има засилено полицейско наличие в региона на кръстовище " Розова градина " и по продължение на бул. “Цар Освободител “ до паметника на Хаджи Димитър. 

През 2023 година полицията в Сливен сформира осем акта за непозволено закриване на регистрационните номера на колите и пет за рисково държание по време на придвижване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР