Адвокатът на 17-годишния Стойко Чепенлиев, който през месец септември миналата

...
Адвокатът на 17-годишния Стойко Чепенлиев, който през месец септември миналата
Коментари Харесай

Непълнолетният Стойко, убил пастир край Пловдив за 60 лв., поиска преводач, защото не разбира съда

Адвокатът на 17-годишния Стойко Чепенлиев, който през месец септември предходната година преби до гибел пастира Живко Петков поради 60 лв., изиска турски преводач за своя подзащитен. Оказа се, че обвиненият не схваща въпросите на съда и не може да отговори, тъй като е необразован и съвсем не схваща български. Адвокат Иван Недев пожела от съда делото да се насрочи за друга дата, с цел да бъде проведен точно подобен преводач, тъй като Стойко не може формулира отговорите си.
Прочетете още
Въпреки това, родителите му демонстрираха в правосъдната зала страховит български език, като обявиха, че те схващат всичко, само че той от дребен приказва повече на турски.

Съдът одобри това искане на отбраната, като отсрочи разпоредителното съвещание за последваща дата, само че по друга причина. Съдия Розалия Шейтанова не даде ход на днешното дело, тъй като има потърпевш малолетен, който не е свикан постоянно за днешното съвещание и по този начин може да се лимитират правата му.

Обвиняемият малолетен към този момент има семейство и има 3-месечно дете, което към момента не е виждал. Срещу него е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение – обир с нанесена тежка телесна щета, изразяваща се в непрекъснато разстройство на здравето, рисково за живота и междинна телесна щета, изразяваща се в трайно затрудняване придвижванията, довели до гибел на 64-годишния Живко. Според прокуратурата побоят е нанесен на 10 септември 2023 година, а гибелта е настъпила в следствие, като тялото е намерено 3 дни по-късно.

Двамата работили в еднакъв селскостопански обект все още на случая. В деня на убийството младежът изискал пари от Живко, който му дал сумата от 60 лв.. След това причинителят траял да желае пари, само че пастирът споделил, че не разполага с повече. Последвал  побой над мъжа, който довел до гибелта му. Когато е открито тялото, не са открити следи от принуждение. При осъществената тройна съдебномедицинска експертиза, е открита мощна вътрешна кръвозагуба, която е довела и до неговата гибел. По -късно момчето било задържано.

Поради обстоятелството, че Стойко Чепенлиев към момента е малолетен, след редукцията на наказването, го грози отнемане от независимост от 5 до 15 години. От момента на залавянето му досега, той е с мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР