В Гърция за утре е обявена 24-часова стачка на работещите

...
В Гърция за утре е обявена 24-часова стачка на работещите
Коментари Харесай

Стачка на държавните служители в Гърция заради високите цени

В Гърция за на следващия ден е оповестена 24-часова стачка на работещите в държавния бранш против високите цени. В навечерието на митинга министър председателят Кириакос Мицотакис насочи обръщение към Европейската комисия с искане за единни цени на стоките от първа нужда, оповестява БНР.

Стачка против високите цени на стоките и ниските заплати оповестиха гръцките синдикати на работещите в държавния бранш. За 24 часа от тази нощ стопират влаковете, а градският превоз избра митинг с почасово преустановяване на работа. До края на деня се чака изказване на синдиката на работещите в морския превоз и летищата.

Учителите и лекарите в държавните лечебни заведения към този момент оповестиха часове на митинги.

В рамките на стачката синдикатите оповестиха искане за 10% нарастване на заплатите за всички, назначение на непрекъсната работа на всички в общините, увеличение на необлагаемия най-малко доходи, както и възстановяване на изискванията на труд с спомагателни хонорари.

По всички допитвания главният проблем за гърците са високите цени на стоките и услугите, както и високите налози.

Премиерът Мицотакис насочи писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за единни цени на стоките от интернационалните компании във всички европейски страни. Проучване на Евростат сподели, че гърците заплащат 50% по-скъпи хранителни артикули спрямо пазара на Франция и Германия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР