След три дни пленарни заседания второто четене на актуализацията на

...
След три дни пленарни заседания второто четене на актуализацията на
Коментари Харесай

Обидите в парламента продължават: Депутати се наричаха палячо и майнуни

След три дни пленарни съвещания второто четене на актуализацията на бюджета на ДОО към този момент е реалност. Народните представители обаче и през днешния ден си разрешиха да сипят обиди от най-високата естрада в страната, забравяйки положителния звук.

„ Нека да работим. Трети ден буксуваме като джипката на Борисов в тиня “, прикани на няколко пъти Филип Станев от Има Такъв Народ, чиято партия се пробва да редактира първичното решение актуализацията на пенсиите да се случи от 1 октомври и да го отсрочи за 25 декември, защото не е по опциите на бюджета.

„ Ако не желаете тази актуализация, тъй като не го заявите, а си играем на процедурни хватки “, уточни още Станев и прикани сътрудниците си от другите партии на висок звук: „ Престанете, бе “.

„ Подвеждаме пенсионерите, в този момент ще дадем едни добавки, по-късно ще бъдат отнети “, възпротивиха се от Българска социалистическа партия.

В последна сметка преизчисляването на пенсиите бе отсрочено за Коледа, а от 1 октомври пенсионерите ще получат само 120 лева добавка за оставащите до края на годината 3 месеца. Тъй като решението бе подкрепено от Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, депутатът от левицата Стоян Мирчев още веднъж влезе в острата изразителност, която съпътства дебатите, обвинявайки двете партии в „ годеж “.

„ Тошко Йорданов е булката, Филип Станев е шаферката “, сподели той от трибуната.

Отговорът не закъсня. „ Вие сте много шавлива политическа младоженка, бе хора “, обърна се Тошко Йорданов към лявата част на залата.

От Движение за права и свободи пък дадоха отговор, че не се срамим от това, а Йордан Цонев съобщи: „ Търсите Движение за права и свободи единствено когато имате персонален и партиен интерес “.

Последва цяла каскада от реплики и дуплики, в които някои депутати се обиждаха на „ клоун “, а други вършиха подмятания, че техни сътрудници се държат като „ маймуни от зоопарка “. Трима депутати пък отнесоха публична забележка от ръководителя на Народното събрание Ива Митева, която на моменти изцяло изпускаше от надзор пленарното съвещание.

Предстои Народното събрание да работи и по актуализацията на бюджета на НЗОК и държавния бюджет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР