България и Виетнам ще работят за последващо задълбочаване на двустранния

...
България и Виетнам ще работят за последващо задълбочаване на двустранния
Коментари Харесай

България и Виетнам ще работят за последващо задълбочаване на двустранния икономически обмен и взаимните инвестиции

България и Виетнам ще работят за следващо задълбочаване на двустранния стопански продан и взаимните вложения. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министъра на промишлеността и търговията на Социалистическа република Виетнам Нгуен Хонг Зиен , които организираха през днешния ден среща на „ Дондуков “ 2.

Срещата. Снимка: Президентство

Виетнамският министър е и п редседател от виетнамска страна на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комиси я за търговско-икономическо и научно-техническо съдействие. Той е отпред на делегацията, която е в България за провеждането на 24-ата сесия на комисията на 13 и 14 май в София.

Румен Радев открои бързия развой на индустриализация на Виетнам през последните десетилетия и устойчивия висок годишен растеж на стопанската система, които могат да бъдат за образец и основават удобни предпоставки за следващо развиване на двустранното партньорство с България в редица сфери – осведомителни технологии, производството на високотехнологични съставни елементи и програмен продукт за автомобилния бранш, отбранителната промишленост, земеделието и производството на храни . Държавният глава акцентира и интереса на страната ни за издигане на двустранните връзки на равнище стратегическо партньорство.

По време на срещата бяха откроени историческите връзки сред България и Виетнам , учредени на другарство, взаимно доверие и съгласие, които са солидна основа за развиването на двустранните връзки. Нгуен Хонг Зиен удостовери поканата на държавното и политическо управление на Виетнам към българския държавен глава да посети страната , а Румен Радев акцентира, че възнамерява такава аудиенция, дружно с представители на водещи български компании, която да задълбочи политическия разговор на най-високо ниво и да даде нов подтик в двустранния стопански продан.

Срещата. Снимка: Президентство

Значението на партньорството в областта на образованието, науката и туризма сред България и Виетнам, също беше измежду акцентите на срещата. Президентът Радев акцентира приноса на България към образованието и професионалната подготовка на десетки хиляди жители на Виетнам в близкото минало. Потвърден бе и взаимният интерес към разширение на културния и учебен продан .

Икономиката на Обединеното кралство излиза от рецесията мощно

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР