След три дни и общо единайсет гласувания Камарата на представителите

...
След три дни и общо единайсет гласувания Камарата на представителите
Коментари Харесай

Политически хаос в САЩ. След 11 гласувания все още няма председател на долната камара на Конгреса

След три дни и общо единайсет гласувания Камарата на представителите към момента не е избрала ръководител - сюжет, който е невиждан от времето на Гражданската война в Съединени американски щати през XIX век.

Лидерът на републиканците, които поеха властта в долната камара на Конгреса, Кевин Маккарти се провали в последния си опит да бъде определен за ръководител. Заради безизходицата конгресмените не могат да положат клетва и да стартират активността си по приемане на законопроекти.

ще продължат в петък на фона на втората годишнина от щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година Маккарти не даде обещания, че ще се стигне до дефинитивно гласоподаване, само че сподели, че по въпроса има " прочут прогрес ".

Лидерът на републиканците се пробва да подписа договорка, с цел да си обезпечи задоволително гласове от политиците в личната си партия, с цел да стане ръководител на Камарата на представителите. Неговите съперници - група от 20 твърдолинейни републикански конгресмени - обаче не му гласоподават поддръжка и наподобява не са склонни да се откажат от позицията си.

Маккарти им предлага съглашение, което е концентрирано към измененията в разпоредбите, за които те упорстват от месеци. Тези промени ще лимитират пълномощията на кабинета на ръководителя и ще дадат на редовите законодатели по-голямо въздействие при правенето и приемането на закони.

Републиканците имат неустойчиво болшинство от 222 гласа против 212 на Демократите в долната камара. Конфликтът изважда нескрито огромното разделяне не просто в американското общество, само че и вътре в републиканската партия. Много от съперниците на Маккарти са върли почитатели на Тръмп.

Политическата рецесия е невиждана, защото от 1860 година насам, когато съюзът на Съединените щати се разпада поради робството, долната камара на Конгреса не е гласувала толкоз доста пъти за избор на ръководител. Тогава са били нужни 44 на брой гласувания.

Междувременно демократите продължиха да гласоподават единомислещо за своя водач - нюйоркчанина Хаким Джефрис, който става първият негър мъж, който в миналото е оглавявал партията в Конгреса. Изглежда обаче малко евентуално той да успее да завоюва шестимата дезертьори от Републиканската партия, с цел да преобърне нещата и да стане ръководител на Народното събрание.

Въпреки съпротивата, Маккарти - който е отпред на Камарата на представителите от 2019 година насам - е спечелил поддръжката на повече от 200 републиканци, което е над 90% от неговата секта. Но те стават все по-неспокойни, защото програмата им е в застой.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР