След тези факти, които извадихме в парламента, това е правилното

...
След тези факти, които извадихме в парламента, това е правилното
Коментари Харесай

Караджов иска оставка от регионалния министър: Прекрати над 200 процедури за ремонт и поддръжка, но една сключи…

„ След тези обстоятелства, които извадихме в Народното събрание, това е вярното решение. Такова нещо не е правено от министрите на ГЕРБ-СДС. И, в случай че тази сглобка се употребява, с цел да се прокарат корупционни публични поръчки и условия по тях, то в действителност аз бих изискал и публично оставката на министъра ”. Това съобщи някогашният районен министър Гроздан Караджов съобщи в „ Офанзива с Любо Огнянов ”.

Караджов прикани Андрей Цеков самичък да си подаде оставката.

„ Цеков е спрял поръчки за 4 милиарда лв. поради подозрение, че вътре има условия, останали от служебния кабинет, които, меко казано, са противоречиви. Обаче, явно, тези остарели, наследени поръчки, са спрени не тъй като в тях има корупционни условия, а с цел да бъде овладяна корупцията. Къде има корупция? Корупция има там, където няма конкуренция - т.е. лимитирана е спортната основа сред компаниите, които ще аплайват, и където има субективни решения. При пътните поправки ги има и двете ”, разясни Караджов.

И разкритикува остро дейностите на настоящия районен министър.

„ Той приключи, да кажем, над 200 процедури за настоящ ремонт и поддръжка. И сподели „ Аз за 4 милиарда лева съм прекратил. Защо обаче подписа контракт за Велико Търново? Как по този начин от 200, примерно, 199 се оказаха корупционни, а пък една единствена е добре. София, Пловдив, Варна, Русе, са корупционни. - Не е правилно. Това е неистина. Има още четири регионални града, в които процедурата е на същото равнище ”, твърди Караджов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР