След раздялата с любим човек, колкото и да е трудно,

...
След раздялата с любим човек, колкото и да е трудно,
Коментари Харесай

Как да се възстановим след раздяла

След раздялата с обичан човек, колкото и да е мъчно, постанова се да го забравим допустимо най-бързо. Разбира се, би трябвало да отчетем и обстоятелството, че болката може да е доста мощна и да ви съсипе дефинитивно, написа happywoman.bg.

Емоционална болежка от раздялата

Несигурността е повода да изпитваме по този начин наречената прочувствена болежка след разлъка. Тя подухва доста мисли в главата ни и най-много „ Как ще пребивавам без него/нея? “, „ Дали ще срещна друга обич в живота си? “

Физическа болежка след раздялата

Те е не по-малко сериозна. По време на интервала на влюбване в човешкото тяло се създава огромно количество допамин (хормонът на щастието) и окситоцин (хормонът на доверието). Така привикваме с сходни хормонални „ наслаждения “, че щом връзката завърши и концентрацията им фрапантно намалее, това е причина да изпитаме сериозен нервозен срив.

Тялото стартира да създава хормони на напрежението, които оказват негативен резултат върху сърцето. Те предизвикват неприятна тъпа болежка в гърдите и други признаци, мощно наподобяващи сърдечен удар.

Когато изпитвате остри болки след раздялата, е значимо да разберете, че това са признаци на хормонални промени. С времето те ще се възстановяват, в случай че обстановката не бъде влошена от следваща раздялата меланхолия.

Три стъпки към свободата

Преди да започнете нов стадий от живота си, би трябвало да забравите за предходната си обич и три лесни стъпки ще ви оказват помощ с това.

Стриктното осъществяване на всяка от тях ще направи допустимо по-малко мъчително изтриването на тъжната любовна история от паметта ви.

Освободете отрицателните страсти

За да забравите обичания човек, освободете вътрешния си свят от насъбрания в него негативизъм. Не пропускайте да се сбогувате с страсти като отчаяние, възмущение и яд. Те са чудовища, които изпиват силите ви и ви наслояват ненужна негативна сила. Затова би трябвало да бъдат „ пуснати на открито “ по всевъзможен вероятен метод.

Предприемете дейности

Ако ви се да крещите – направете го, в случай че ви се плаче – плачете, в случай че желаете да чупете – чупете, само че не потискайте възприятията и страстите в себе си, тъй като това е сигурен метод да си докарате тежка психическа контузия.

Отворете се за нови позитивни усеща

Третата стъпка от обновяването е ориентирана към осъзнаване и приемане на бъдещето без индивида, който сте обичали. Когато всички остарели страсти са унищожени и изхвърлени, е време да отворите сърцето си за нови позитивни усеща.

Ето някои хрумвания:

Прекарвайте повече време с приятелите си

Запишете се за курс по танци или непознат език

Посетете от дълго време забравени родственици

Подарете си странствуване
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР