След промените в Конституцията депутатите продължиха работа с държавния бюджет

...
След промените в Конституцията депутатите продължиха работа с държавния бюджет
Коментари Харесай

Василев: Надяваме се днес или утре да приключим с приемането на бюджета

След измененията в Конституцията депутатите продължиха работа с държавния бюджет за идната година. План-сметката за 2024-табеше утвърдена от народните представители в понеделник. В бюджета е заложен недостиг от 3%.

Бюджетът е направена при прогноза за 4,8% средногодишна инфлация и 3,2% растеж на стопанската система. Според заложените параметри са отделени повече пари за обучение, опазване на здравето и просвета.

Припомняме, че депутатите взеха решение да лимитират пълномощията на основния прокурор и на президента, когато става въпрос за сформиране на служебни държавни управления. Сред одобрените промени в Конституцията се включва опцията за българи с двойно поданство да бъдат избирани за депутати, при изискване че са обитавали в страната през последните 18 месеца.

Одобрените промени съставляват забележителна промяна и ускоряват присъединяване на българите с двойно поданство в политическия развой.След предстоящото трето гласоподаване, промените ще бъдат дефинитивно въведени в главния закон на страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР