След прекрасните пролет и лято, които ни дадоха надежди, че

...
След прекрасните пролет и лято, които ни дадоха надежди, че
Коментари Харесай

Как да се справим с предстоящата вълна на Делта варианта на COVID-19: Експертите говорят за телесното и психичното ни здраве

След прелестните пролет и лято, които ни дадоха очаквания, че пандемията към този момент е дефинитивно към края си, че сме напът да забравим за ограничаващите ограничения, непрекъснатия стрес от съобщаването на цифрите, показвани от двата брояча, върху които се концентрира света от 2020 насам – броя на новозаразените и на умрелите от ковид, след скъсването на подчинеността на напрежението и тревогата от персоналното заразяване и персоналната роля в разпространението на вируса, дружно с поетапното възобновяване на чувството за нормалност, през последните няколко седмици всичко това се срина с жестоката агресия на Делта разновидността, който към този момент поразява популацията и още веднъж тревожи водачите на едни от най-големите страни в света, които могат да се похвалят и с най-високи темпове на имунизация, като да вземем за пример Съединени американски щати. Най-торпилиращо за чувството ни за поетапно вдишване на контрола над пандемията и връщане на чувството за планимерност в живота и възобновяване на ритмичното всекидневие, беше оповестяването от учените, че актуалните ваксини, които се оферират като универсалното средство, което ще постави завършек на пандемията, не са изцяло ефикасни против Делта разновидността, въпреки и за наша наслада да защищават от развиването на тежки признаци и настъпването на увреждания или хоспитализация в болница. Като се има поради огромния брой на към момента неимунизираните хора, изключително в някои елементи на света, измежду които попада и нашата страна, тези данни значат, че занапред ни следва една есен, в която маските са надалеч от това да отпаднат като наложителна мярка за всички, дълготрайните ни проекти за пътешестване, осъществяване на събития, образования и работа с физическо наличие, към този момент ни наподобяват по-скоро като една по-далечна фантазия.

Макар и мощно изморителната и травматична 2020 година към този момент да е зад тила ни, новините към Делта разновидността и идната нова вълна на разпространяване на вируса подействаха като пречупваща точка за доста от нас. Това съответствува и с към този момент тревожното стягане на ограниченията и обновяване на някои от предходните насоки за държание на публични места и на закрито, които се следят в значително страни и райони по света. Общата атмосфера по света сега е на преразглеждане на ужаса, умората и възприятието за неустановеност, съпроводени от посттравматичния боязън, както и чувството, че остарялата обстановка ще се върне още веднъж. Психологичното прекарване на тези събития е като чувството, когато до момента в който сънува призрачен сън, човек стартира да мисли, че към този момент се е събудил, само че по-късно се оказва, че още е сънувал същия сън.

Стресът и гневът сега са на всички места. Яростта още веднъж се канализира към тези, които са избрали да не носят маска или да не се имунизират, без значение от рекомендациите на учените и специалистите, които споделят освен че имунизирането е безвредно, само че и че е належащо в този миг, с цел да могат да бъдат предпазени всички от нас. Гневът е също толкоз огромен и измежду тези, които отхвърлят да се вслушат в актуалните известия и апели на здравните управляващи. Предозирането с опиати и самоубийствата не престават да се повишават с невиждани темпове в международен мащаб.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР