След почти двудневна суматоха председателят на парламента Ива Митева обяви

...
След почти двудневна суматоха председателят на парламента Ива Митева обяви
Коментари Харесай

Ива Митева обяви за приети на първо четене промените в Закона за НСО

След съвсем двудневна блъсканица ръководителят на Народното събрание Ива Митева разгласи за признати на първо гласоподаване измененията в Закона за НСО, импортирани от нея и група народни представители. 

След свикания председателски съвет и отмора, съвещанието на Народното събрание беше възобновено и Митева разгласи от парламентарната естрада за признати тези промени. Тя напомни, че е предложила процедура за връщането на гласуването на двата законопроекта. 

" В пленарна зала чух, че правилникът не е бил нарушен ", уточни Митева. Вчера председателстващият Народно събрание не е прекратил съвещанието, и по искане на депутата Мая Манолова е направена инспекция на кворума преди прегласуването на законопроекта за промени в НСО, импортиран от Ива Митева и група народни представители. Установява се съществуване на 125 депутати и е извършено гласоподаване, като 101 са дали своят вот " за ", стимулира решението си ръководителят на Народното събрание.

Решението ѝ доведе до нови рецензии от страна на депутатите от ГЕРБ. Според Десислава Атанасова от ГЕРБ за час Митева е трансформирала фрапантно мнението си по отношение на законопроекта. Тя уточни, че при започване на съвещанието ръководителят на Народното събрание е желала да прегласуват двата законопроекта, защото процедурата не е спазена.

" Сега вършиме тъкмо обратното с аргумента, че процедурата е спазена и по тази причина законопроектът на Има Такъв Народ през вчерашния ден е бил признат. Въпреки, че съвещанието е било закрито, има разгласен резултат от гласоподаване без нужните гласуве за приемане на законопроект - 121 народни представители. Съжалявам, че сте лекар по Конституционно право. Считам, че към момента има време да измененията за трети път своето мнение ", съобщи Атанасова.

Председателят на Народното събрание ги прикани да нападат решението пред Конституционния съд. Сега следва разглеждането на промените в комисия и още веднъж в пленарна зала. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР