След краткото захлаждане, което върна усещането за мартенско време, в

...
След краткото захлаждане, което върна усещането за мартенско време, в
Коментари Харесай

Идва затопляне! Очакват ни до 25 градуса през следващите дни

След късото захлаждане, което върна чувството за мартенско време, в идващите дни преобладаващите въздушни маси ще са от Средиземноморието. Температурите постепенно ще се покачват и ще догонят нормалните равнища за средата на май.

До края на работната седмица – четвъртък и петък облачността ще е променлива с повече разкъсвания в източната половина на страната и надлежно по-значителна облачност на запад. Именно там и през двата дни ще има слаби превалявания, по-напоителни през нощта. Източният вятър ще е с умерени пориви, а дневните температури ще са в интервала от 13 до 18-19 градуса.

Почивните дни ще са осезаемо по-топли. В събота на разсъмване температурите ще са от 5 до 10 градуса, следобяд – сред 17 и 22 градуса. В неделя – на всички места ще е с градус-два по-топло. В първия почивен ден се чакат повече разкъсвания на облачността и слаби, краткотрайни следобедни валежи в обособени точки към планините на Западна България. В неделя обаче ще премине атмосферно разстройване с превалявания на повече места, само че още веднъж по-съществени в западната половина на България, съобщи Нова тв.

До 20 май времето ще остане неустойчиво, само че топло с дневни температури към и над 25 градуса, в обичайно по-хладните региони – към и малко над 20. В интервала динамичността в Средиземноморието ще е висока, а над Балканите ще премине леден атмосферен фронт.

 

Температурите няма да падат фрапантно, само че ще има местни интензивни следобедни превалявания с гръмотевици и градушки.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР