След като през 2020 г. беше отменен, а изданието му

...
След като през 2020 г. беше отменен, а изданието му
Коментари Харесай

Първи трейлър на „Черната пантера: Уаканда завинаги“ и подробности за филмите от Фаза 5 и 6 на киновселената на Марвел

След като през 2020 година беше анулиран, а изданието му от 2021 година беше мощно лимитирано поради пандемията, тази година най-големият в света конгрес за комикси, филми, косплей и всевъзможни попкултурни детайли – Сан Диего Comic-Con се завърна с цялостна мощ. В рамките на четири дни, от 21 до 24 юли, пред десетки хиляди почитатели бяха показани редици любопитни планове, като безспорно най-сериозен интерес и отзив провокира панелът на Марвел. По традиция от студиото демонстрираха филмови откъси за най-скорошните си шлагери и разкриха информация за завладяващите заглавия от идните Фази 5 и 6 от впечатляващата им кино галактика – информация, част от която беше изненада даже за най-заклетите почитатели.

Основен акцент в презентацията на Марвел беше дебютът на първия филмов откъс на Черната пантера: Уаканда вечно – дълго чаканото продължение на един от най-големите шлагери на студиото Черната пантера (2018), който направи възторг в боксофиса, нареждайки се до филмите за Отмъстителите и получи цели 7 номинации (три от тях превърнати в награди) за „ Оскар “, в това число и за най-хубав филм. Трейлърът, който впечатлява с внушителна визия, комбинираща голям брой разнообразни култури и детайли, огромни екшън подиуми и вълнуваща драма, беше признат с голям възторг и екстаз от почитателите, само че и с малко горест, заради ненавременната гибел на артиста, изпълняващ ролята на Черната пантера, Чадуик Боузман, който умря преди да стартират фотосите на новия филм. Пораждат се и спомагателни въпроси – по какъв начин ще се развие историята? Има ли заслужен заместител на Черната пантера? И по какъв начин продължаваш напред, когато всичко наподобява изгубено?

В Черната пантера: Уаканда вечно Кралица Рамонда (Анджела Басет), Шури (Летиша Райт), М‘Баку (Уинстън Дюк),  Окойе (Данай Гурира) и войните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на международните сили след гибелта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се пробват да одобряват измененията, настъпили в страната им, героите би трябвало да се обединят благодарение на Накиа (Лупита Нионго) и Еверет Рос (Мартин Фрийман) и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред застрашителен нов съперник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Неймар (Теноч Уерта).

Като режисьор на кино лентата завръща Райън Куглър (Fruitvale Station, Крийд: Сърце на първенец, Черната пантера),който още веднъж е и сценарист, дружно с Джо Робърт Коул (Черната пантера).

Черната пантера: Уаканда вечно ще ни води на ново, невиждано до момента фантастично странствуване от 11 ноември в кината на 3D и IMAX 3D и ще бележи края на четвъртата фаза на филмовата галактика на Марвел, почнала с Черната вдовица през 2021 година

Краят обаче е единствено началото и от Марвел не престават да уголемяват вселената си, като най-интересното занапред следва. Пета фаза ще започва на 17 февруари 2023г. с Ант Мен и Осата: Квантомания – фантастично странствуване, което е неповторимо за франчайза. Скот Ланг (Пол Ръд) и Хоуп ван Дайн (Еванджелин Лили) се завръщат, с цел да продължат своите завършения като Ант Мен и Осата. Заедно с  родителите на Хоуп  доктор Ханк Пим (Майкъл Дъглас) и Джанет ван Дайн (Мишел Пфайфър), те се впускат да изследват невероятните измерения на квантовата действителност, взаимодействайки си със странни същества, а приключението им ги води оттатък рамките на всичко, което са мислили за допустимо. Ант Мен и Осата: Квантомания ще бележи и първата кинопоява на един от най-ключовите герои за на Марвел - Канг (Джонатан Мейджърс) , който почитателите познават от първия сезон на телевизионния сериал Локи, и който ще изиграе извънредно значима роля в идните събития.

Следващата стъпка от пътешествието е дълго чаканата трета част от приключенията на Звездния заповедник Питър Куил (Крис Парт) и бандата му неудачници – Пазители на галактиката Vol. 3 , който ще дебютира в кината на 5 май 2023 година Във кино лентата Куил към момента оплаква гибелта на Гамора (Зоуи Салдана), само че би трябвало да откри метод да сплоти екипа към себе си, както с цел да избави Вселената от надвиснала заплаха, по този начин и да отбрани един от тях. Мисия, която, в случай че не бъде приключена сполучливо, може да докара до края на Пазителите такива, каквито ги познаваме. Наред с познатите от предходните елементи Прат, Салдана, Карън Гилън, Дейв Батиста, Брадли Купър, Вин Дизел, Пом Клементиеф и Шон Гън, с функции във кино лентата се включват Уил Полтър и номинираната за „ Оскар “ българска актриса Мария Бакалова, която дава гласа си на един паметните облици в киновселената – Космо, руско куче, изпратено в космоса през 60-те години, който в този момент е страж на галактическата станция Ноууеър.

Пета фаза продължава на 28 юли 2023 година с Капитан Марвел 2 . Бри Ларсън се завръща като Каръл Данвърс, Тейона Парис е Моника Рамбоу, Иман Велани е Камала Кан, а Самюъл Л. Джаксън още веднъж ще бъде емблематичният Ник Фюри. За 3 ноември 2023 година е планувана премиерата на Блейд , който бележи завръщането на един от обичаните герои на Марвел – едноименния палач на вампири, изигран от Махершала Али. Във кино лентата вземат участие още Делрой Линдо и Арън Пиер. Последните две заглавия от етапа са Captain America: New World Order – първото независимо премеждие на Сам Уилсън (Антъни Маки) откакто наследи щита на Капитан Америка, чиято премиера е на 3 май 2024 година и бележещият средата на „ Сагата за Мултивселената “ Thunderbolts , в центъра на който е екип от злодеи, предвождан от познатия на феновте Барон Зимо (Даниел Брюл).

Но това не е всичко. Обявени са и част от заглавията на Фаза 6 - дълго чаканият нов филм за първото семейство супергерои на Марвел Фантастичната четворка , чиято премиера е на 8 ноември 2024 година, както и двата кино лентата, които ще бележат кулминационната точка на „ Сагата за Мултивселената “ и в които ще се завърне обичаният супергеройски екип на Отмъстителите – Avengers: The Kang Dynasty и Avengers: Secret Wars . Тепърва ще научаваме детайлности за сюжетите на тези два кино лентата, само че съществени улики са закодирани в заглавията, а част от значимите детайли, които ще се включат, към този момент са заложени в предходните две етапи. Премиерните дати са надлежно 2 май 2025 година за  Avengers: The Kang Dynasty и 7 ноември 2025 година за  Avengers: Secret Wars .

Дръжте се! Най-вълнуващите киносъбития занапред предстоят!

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР