След като бяха одобрени инвестиционните проекти, стартира строителството на първите

...
След като бяха одобрени инвестиционните проекти, стартира строителството на първите
Коментари Харесай

Стартира строителството на първите нови надлези по жп линият...

След като бяха утвърдени капиталовите планове, започва строителството на първите два надлеза от общо 30 пътни уреди по план „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас, фаза 2 “. Изграждат се обектите за безвредно и комфортно прекосяване в региона сред гарите Хан Аспарух и Нова Загора.

Използва се нова, модерна технология за подсилване на насипите зад пътното оборудване. Тя разрешава построяването на естетическа структура и по-малък размер на завършените земни маси. Петте основни греди са направени от стоманобетон, като връзката сред тях и основата се реализира с монтирането на еластични детайли за вдишване на натоварването.

Укрепващите стени са с височина от 6,6 м до 9,6 м. Изпълняват се няколко пласта, като се употребяват геомрежи, стоманени мрежи и наедрял камък, който има и декоративна функционалност. Този вид структура не изисква профилирано съоръжение за осъществяване, което я прави икономична и сигурна система за създаване на подпорни стени.

Модернизацията на железопътната инфраструктура има за цел реализиране на по-висока скорост на придвижване на влаковете – до 160 км/ч. Затова е належащо да бъде обезпечено секване на линията на две равнища, посредством създаване на пътни и пешеходни надлези/подлези на мястото на съществуващите прелези. По този метод ще бъде редуциран до най-малко рискът от произшествия и жертви при секване на железопътната инфраструктура от други транспортни средства и хора. Ще бъде изцяло отстранено пресичането на едно равнище на влакове, коли и хора.

По линията Пловдив – Бургас се планува унищожаване на 31 железопътни прелеза и създаване на 28 надлези, 1 подлез и 1 пешеходна пасарелка.

Проект „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас, Фаза 2 “ се финансира по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 -2020.

Още информация за плана можете да намерите

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР