Контрабандно оборудване за изработка на монети откриха митничарите на ГКПП

...
Контрабандно оборудване за изработка на монети откриха митничарите на ГКПП
Коментари Харесай

Оборудване за изработка на монети спряха на „Капитан Андреево“

Контрабандно съоръжение за направа на монети откриха митничарите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ при инспекция на товарен автомобил, влизащ от Турция, оповестяват от Агенция „ Митници “.Проверката е част от общите дейности против контрабандата с присъединяване на чиновници на Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Национална организация за приходите.

На 3.05.2024 година, в 20:53 часа, на пункта дошъл влекач с полуремарке с турска регистрация. шофьорътъ му- турски жител, дал постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за Западна Европа. При щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, са били набелязани необикновени плътности в транспортирания товар.

Сред 126-те декларирани колета с групажна стока са били открити недекларирани артикули със характерно предопределение – за направа на декоративни монети и реплики на остарели монети. Установени са недекларирани 9 матрици за разработване на монети с надписи на турски, 10 огнеопорни съда за размразяване на метал, една гравираща машина, една индукционна пещ, везна, 30 ограничения за пръстени и 3 калъпа. На някои от матриците има обозначения за монети с датировка от 1922 година, което би могло да значи, че са предопределени за направа на реплики на монети, които са отвън обращение, само че са били платежно средство от съответната година. Сред недекларираните артикули са открити и кашони с 12 банкнотоброячни машини.

На водача на камиона е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава, допълват от организацията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР