След като БСП върне третия мандат, президентът Румен Радев трябва

...
След като БСП върне третия мандат, президентът Румен Радев трябва
Коментари Харесай

Симона Велева: Дори със служебен кабинет Стефан Янев-2, трябва да има пилот начело на държавата

След като Българска социалистическа партия върне третия мандат, президентът Румен Радев би трябвало да разпусне Народното събрание и да насрочи дата за нови парламентарни избори. Той обаче няма доста време за това, защото пред него има конституционни периоди.

В утринния блок на Българска национална телевизия Симона Велева, лекар по конституционно право разяснява, че Конституцията планува съответен период за привикване на Народно събрание, той е едномесечен. Не планува съответен период за разформироване на Народно събрание обаче. Това е по този начин, тъй като виждаме палитрата от конституционни проблеми, в която се намираме цяла година, уточни Велева.
 С тържествена заря-проверка приключиха честванията на Съединението в Пловдив (СНИМКИ) С тържествена заря-проверка приключиха честванията на Съединението в Пловдив (СНИМКИ)
През септември 1885г. нашият народ заличи границите, натрапени от Берлинския конгрес. Без да чакат утвърждението на Великите сили, българ...

По думите ѝ задачата на Конституцията е да има рационален период в който президентът да разпусне Народно събрание и с указа, с който разпуска Народно събрание, в двумесечен период би трябвало да имаме дата за нови парламентарни избори.

" Конституцията планува, че в последните три месеца от мандата на президента, т.е. от 22 октомври нататък, Народното събрание, който и да е той, без значение дали е съумял да избере държавно управление или не, не може да бъде разхлабен. Идеята на Конституцията е да не се случи по този начин, че да сме в края на мандата на президента и в една и съща времева рамка да нямаме нито парламент, нито президент ", безапелационна бе Велева.

Тази, другата или най-късно по-другата седмица Народното събрание би трябвало да бъде разхлабен. Велева е безапелационна, че би трябвало нов декрет на президента, даже служебният кабинет да бъде същият.

Симона Велева е на мнение, че даже със длъжностен кабинет „ Стефан Янев-2 “ страната не може да бъде оставена на автопилот, а трябвало да има водач отпред на страната.
 Бойко Борисов: Радев занапред знае какви задания ще даде на новия основен прокурор (ВИДЕО) Бойко Борисов: Радев занапред знае какви задания ще даде на новия основен прокурор (ВИДЕО)
" Съединението, Радев, не е единствено да гледаш твоите хора, а всички други да са неприятни. Трябва да умееш да приказваш и с съперниците. Няма да ос...

" Аз мисля, че дори и сега той е най-дълго настоящият най-новата ни история. Това, което на мен ми прави доста мощно усещане в настоящия парламентаризъм с всичките му особености и упования които имаше към него е, че той в действителност върна духа на парламентаризма в смисъл, че има непрекъснат парламентарен надзор. Аз не съм виждала почтено казано държавно управление, което толкоз постоянно да върви на парламентарен надзор ", сподели още Велева.

Прочетете още по тематиката:

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР