След години в странство, Николай Учиков отново ще играе волейбол

...
След години в странство, Николай Учиков отново ще играе волейбол
Коментари Харесай

Николай Учиков: Имам варианти за чужбина

След години в странство, Николай Учиков още веднъж ще играе волейбол в България. Поне за момента той е част от селекцията на Нефтохимик, откакто през последните два сезона подсилваше бургаския отбор за финалите в шампионата за Купата на България и оказа помощ за трофея през предходната година. От началото на този сезон един от най-опитните ни диагонали имаше проблеми в своя отбор UPCN (Сан Хуан) в Аржентина. Именно това направи завръщането му допустимо.

" Имахме някакви неразбирателства и проблеми. Случиха се по-особени неща. Седнахме да приказваме с президента и мениджъра и взехме решение, че в тази обстановка по-добре да се разделим като другари вместо да има някакви неща, които не се получават ".

" Аз се разделих като другар с тях. Няма драма, няма нищо за спекулиране. Всичко е наред ".

Волейболистът обаче не бърза да прави дълготрайни проекти, свързани с Нефтохимик.

" На този стадий избрах да съм тук. Имам разновидности за чужбина. Водя диалози с няколко тима. Не съм решил нищо. Реших, че е добре да упражнявам тук с тима. Чувствам се добре пристигнал тук и по тази причина пристигнах ".

" Ще забележим отсега нататък какво ще се случи. Имаме диалози и тук с ръководителите. Може да остана и до края на сезона. Зависи и от някои неща, които ще се случат в бъдеще ".

" Нивото на тима е положително. Нивото и на шампионата като цяло е много по-добро. Има положителни тимове, българите играят добре, има и момчета от други страни. Дано това във времето да продължи като развиване, да не се връщаме обратно ".

Учиков не крие, че е подготвен още веднъж да играе и за националния тим, в случай че бъде извикан в селекцията на Пламен Константинов.

" Никога националният тим не е затворена страница. Там обаче има моменти, когато човек като мен има аргументи да е там или да не е там. Така се случи и на европейското преди 2 години. Това постоянно е нещо доста особено за всички нас, които играем. Винаги може да се случи ".

За Учиков и Нефтохимик последният мач за годината е против Хебър. Волейболистът от Пазарджик чака с неспокойствие конфликта с тима от родния си град.

" Аз доста се веселя. Познавам хората, които са в Пазарджик и се веселя, че това нещо се случва. Добре е, че хора в такива градове се вършат хубави неща. Това са места, които постоянно са раждали положителни волейболисти. В последните години беше забравено, в този момент някой се е сетил и се пробва да прави нещо въпреки времената да са сложни. Много съм щастлив и е хубаво за волейбола ".

Със сигурност може би ще има някакъв подобен носталгичен миг.

Само 4 дни след загубата от ЦСКА, Монтана посрещна другия столичен гранд Левски и нямаше право на неточност. Лидерът Пирин трябваше да брани върха при гостуването на Черно море. Препятствието обаче се оказа по—трудно от предстоящото. Между европейските си срещи ЦСКА продължава серията си от победи в Суперлигата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР