След европейската квалификация между България и Унгария (2:2), селекционерът на

...
След европейската квалификация между България и Унгария (2:2), селекционерът на
Коментари Харесай

Марко Роси: Този ​​мач беше много напрегнат

След европейската подготовка сред България и Унгария (2:2), селекционерът на гостите Марко Роси първо благодари на всички, които са помогнали на него и тима да взе участие още веднъж на Европейското състезание, само че в това време призна, че не са играли доста добре през днешния ден в София.

Гостите към този момент имат 15 точки и са сигурни на Евро 2024 в Германия, до момента в който България е на дъното на група G с 3 точки от 4 мача.
 Столична дирекция на вътрешните работи: Присъстваха над 4000 души, агитки се биеха между тях
Столична дирекция на вътрешните работи: Присъстваха над 4000 души, агитки се биеха между тях

Ето детайлности

Унгарците изостанаха с 1:2 секунди преди края когато Алекс Петков си вкара автогол и донесе скъпоценната точка, която остави Черна гора без очаквания за последния мач.

" Този ​​мач беше доста под напрежение, само че не би трябвало да забравяме, че се класирахме за Европейското състезание един кръг преди края на квалификациите. Никога не съм мислил, че това ще е допустимо за мен два пъти като народен селекционер, стартира Марко Роси на конференцията след мача. Унгарците бяха на финалите и през 2021-а, когато шампионатът се организира в 12 града из цяла Европа.

" Благодаря на всички, които ни поддържаха: почитателите, асоциацията, целия щаб и благодаря на моето семейство, обричам този триумф на жена ми, сина ми и щерка ми. Благодарен съм на Боговете, че погледнаха Унгария благосклонно ", съобщи още италианският треньор на отбора.

Имаше няколко основни и инфарктни момента в задачите квалификации. На първо място гостуването на Черна гора, където тотално доминирахме, само че бяхме щастливи противникът да пропусне дузпа във значим миг от срещата. Трябва да избегнем такива обстановки, както и такава като днешната. Всеки мач е доста значим за нас, не можем да подценяваме никого. В позитивен смисъл би трябвало да бъдем по-агресивни. "

Попитан какво мисли за аления картон на Милош Керкез и дали Унгария не е изпуснала успеха тогава, когато двата тима останаха с по 10 души, той изясни: " +Милош през днешния ден направи неточност, която не е присъща за него. Между другото, правилно е, че има обстановки, които той усложнява понякога. Не избира елементарни решения, само че евентуално го води и самата страст от срещата. Ще го гледаме на видео още един път и ще преценим дали да приказваме с него ".

След това Марко Роси се спря и на българския тим. " Илиан Илиев работи от скоро с тима, само че съумя да вдъхне самочувствие на играчите. Този мач може да бъде значима първа стъпка за българския тим по пътя към развиването им ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР