Атентатът срещу премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски симптом.

...
Атентатът срещу премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски симптом.
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Има сериозен пропуск в защитата на премиера Фицо

Атентатът против премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски признак. В Словакия този тип борба доближи до своя разцвет. Това сподели в bTV Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи.

" Видяхме, че антимигрантската изразителност, разногласията за европейската поддръжка за войната в Украйна станаха съществена тематика за евроизборите. Това не подминава и България. Видяхте какъв брой бързо се политизират такива крайни решения – когато имаше конфликти с мигранти в София, излязоха жандармеристи. Всичко това се политизира оптимално “, изясни той.

Според него е позволен пропуск от страна на службите за сигурност с защитата на министър-председателя на Словакия.

Без да съм специалист по национална сигурност - има сериозен пропуск в отбраната на премиера Фицо. В събралата се група е позволен човек със законно притежавано оръжие. Не е имало инспекция. Извършителят е бил радикализиран. Писал е публикации в медиите срещу политиката на министър-председателя. Трябвало е службите да го разпознават и да имат по-специално отношение. Това идва като потрес за Словакия, само че напрежението е къкрило като в тенджера под налягане. Накрая е излязъл един радикализиран човек, който да предприеме тези дейности “, уточни Милен Керемедчиев.

Пипомняме, че Словашкият министър председател Роберт Фицо, който през вчерашния ден беше тежко ранен при опит за ликвидиране, пристигна в схващане след интервенция, траяла няколко часа, оповестиха локални медии, представени от ДПА.

Фицо беше прострелян от 71-годишен мъж в словашкия миньорски град Хандлова. Според очевидци мъжът е прострелял няколко пъти премиера след изнесено съвещание на кабинета, до момента в който той се ръкувал с пристигнали да го поздравят последователи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР