След бурята в Търговище има изкоренени дървета, засегнати автомобили, покриви

...
След бурята в Търговище има изкоренени дървета, засегнати автомобили, покриви
Коментари Харесай

Какви са щетите след бурята в Търговище?

След бурята в Търговище има изкоренени дървета, наранени коли, покриви и къщи, само че няма потърпевши хора, заяви кметът Дарин Димитров.

Ураганният вятър се развихри към 19:30 часа нощес, съпроводен с дъжд и тук-там с градушка с размери на грахово зърно, напомня Българска телеграфна агенция. 

Веднага слез нормализирането на времето до късно през нощта екипите на " Гражданска отбрана " започнаха разчистването на провалите от естествената буря. В премахването на изкоренени и изпочупени дървета и нападали клони със профилирана техника се включи и общинското дружество " Благоустряване и комунално стопанство " (БКС), а общинското дружество " Флора " извозва растителните боклуци към площадката за компостиране, сподели още кметът на Търговище. 

На съвещанието на Общинския съвет Дарин Димитров благодари на всички институции и всички жители, присъединили се в разчистването. 

„ Често се приказва, че няма институции и страна, само че нощес се потвърди, че когато има положително отношение и съдействие сред институциите и жителите, нещата се случват. Смятам, че първата реакция беше добра. Сега остава да си почистим и града “, сподели кметът. 

Той изрече признателност към полицията и чиновниците на Районното ръководство, които са координирали всички екипи, към пожарната, " Гражданска отбрана " и общинските предприятия БКС и „ Флора “. 

„ Има наранени коли, покриви, къщи, само че за наша наслада няма потърпевши хора “, сподели кметът и прикани за самообладание жителите.  

„ Продължаваме с разчистването. За страдание, провалите и падналите дървета са доста и ще имаме потребност от време “, добави доктор Димитров.

Той изясни, че всички паднали дървета и клони се шредират и ще бъдат компостирани на профилираната площадка в Търговище.

Кметът разгласи, че все още вода и ток има във всички обитаеми места на общината. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР