След Brexit инвеститорският интерес от Азия се е увеличил, пише

...
След Brexit инвеститорският интерес от Азия се е увеличил, пише
Коментари Харесай

Азиатски предприемачи купуват все повече имоти в Лондон

След Brexit инвеститорският интерес от Азия се е нараснал, написа в отчета на CBRE.

Още по тематиката
Суверенните фондове се отдръпват от Европа

Големият губещ от новите тактики е Лондон
17 юли 2017
Инвеститорският интерес към Европа остава мощен и след Brexit

Водещите опасения на задграничните инвеститори в района са свързани с волатилните пазари и политическата неустойчивост на континента
6 фев 2017
Съединени американски щати оферират на новата азиатска банка съдействие със Запада

МВФ също е подготвен да работи дружно с финансовата институция
23 мар 2015
Бум на китайските вложения в австралийски парцели

Подгонени от антикорупционната акция вкъщи, мнозина в азиатската страна търсят несъмнено място за парите си
21 авг 2014 4.8
милиарда паунда са вложенията в парцели в английската столица през третото тримесечиеАзиатски вложители са вложили рекордни средства в недвижими парцели в Лондон през третото тримесечие, написа Financial Times. Две трети от вложенията за интервала в английската столица, чиято обща стойност е 4.8 милиарда паунда, са от азиатски вложители, заяви американската консултантска компания в бранша CBRE.

Инвестиции от чужбина

Чуждестранните вложения в парцели в Лондон са приблизително към 65% от общия дял за всяко тримесечие от втората половина на 2016 година, когато беше извършен референдумът във Англия за овакантяване на Европейския съюз. От 2010 до 2016 година непознатите инвестиции са били 60%, излиза наяве от отчета на компанията. Повече от 90% от покупко-продажбите в бранша за миналото тримесечие са били с присъединяване на непознати вложители.

Роби Дънкан от Numis съобщи, че Brexit е направил " недвижимите парцели в града по-привлекателни за купувачи от други континенти ". Дънкан е на мнение, че задграничните групи си избират подобаващи парцели, с цел да разширят портфолиото си. Той счита, че вложителите от Китай и Хонконг влагат средства в страната, с цел да завоюват от нея след време.

Големите покупко-продажби в сектора

Изминалото тримесечие беше белязано от основна договорка - английските компании Landsec и Canary Wharf продадоха небостъргача Whalkie Talkie на хонконгския производител на сосове Lee Kum Kee за 1.3 милиарда паунда. Това е най-голямата имотна договорка в историята на Лондон. Цели 11 покупко-продажби на имотния пазар в британската столица са били на стойност над 100 млн. паунда за третото тримесечие, доката през същия интервал от 2016 година те са били 5, означават от CBRE.

Една от емблематичните здания в Лондон на Gresham Street беше продадена на китайски вложители от China Resources Limited за 315 млн. паунда през първото полугодие.

Място за вложения

Стивън Пирсън от CBRE изяснява, че отчетът демонстрира, че задграничните вложители не престават да възприемат Лондон като първокласен и прелъстителен град, тъй като е " безвредно място, в което може да се влага ". " Този развой е част от глобализацията, на която сме очевидци. Ако се допитате до върховен капиталов фонд, ще отговорят, че процесът би трябвало да се разраства във всички огромни градове по света ", твърди Пирсън.

Майк Прю от капиталовата банка Jefferies има друго пояснение. Спред него е евентуално локални притежатели да продават избрани парцели на разнообразни цени на задгранични вложители, които не са осведомени добре с вътрешния пазар.

През юли американската група за недвижими парцели Cushman & Wakefield разгласява отчет, съгласно който Canary Wharf и City of London са най-големите притежатели по повърхност в британската столица.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР