Славия спечели с 1:0 гостуването си на Берое в среща

...
Славия спечели с 1:0 гостуването си на Берое в среща
Коментари Харесай

Труимф за Славия под Аязмото

Славия завоюва с 1:0 гостуването си на Берое в среща от 26-ия кръг на efbet Лига. В воин за " белите " се трансформира капитанът на тима Галин Иванов, който попари домакините още във втората минута. Така някогашният национал има двоен мотив да черпи близки и другари - през днешния ден той навършва 35 години.

Футболистите на Златомир Загорчич към този момент имат 41 точки в своя актив и заемат седмата позиция в класирането, с четири пункта по-малко е осмият Локомотив (София). Берое пък остана на три точки от рисковата зона.

" Зелените " играха в днешния дуел с фланелки, наподобяващи тези от шампионската 1986 година, само че това не оказа помощ по никакъв метод на отбора на Николай Киров.

Гостите от столицата имаха мощен старт.

Бърза офанзива на " белите " във втората минута приключи с подаване на Ахмед Ахмедов паралелно на голлинията. На точната позиция се оказа Галин Иванов, откакто преди този момент Емил Стоев не съумя да откри мрежата по техничен метод. Бялото момче, както го назовават на " Овча купел ", обаче не сбърка - 1:0 за Славия! Така Галин си направи подарък за рождения ден. 

В 16-ата минута славистите можеха да удвоят преднината си, само че вратарят на Берое Иван Караджов беше на мястото си съумя да избави изстрел на Кристиан Добрев от междинна отдалеченост. Последваха няколко положителни слизания на " зелените " към рамката на Светослав Вуцов, само че в 34-ата минута гостите бяха покрай второ попадение. Ертан Томбак откри Емил Стоев на добра позиция пред вратата на Берое, само че ударът на халфа беше блокиран.

Малко по-късно Караджов още веднъж сподели майсторство и отби рисков шут към своята мрежа. Вини Трибуле пък опитва бдителността на Вуцов, само че изстрелът на френския нападател беше слаб и не затрудни по никакъв метод националния пазач.

В 43-ата минута Светослав Вуцов избави сигурен гол. Вратарят на Славия мазета с една ръка мощен изстрел на Уерди Мара. След по-малко от двете минути беше анулиран гол на Ахмед Ахмедов поради тънка засада, като обстановката беше доказана с VAR.

Втората част стартира неенергично и в дълъг интервал от време пред двете порти не се случи нищо кой знае какъв брой забавно. В 75-ата минута Галин Иванов подаде на скорост към нахлуващия Тони Тасев, който стреля, само че Иван Караджов работи уверено и мазета удара. В самия край Тонислав Йорданов можеше да изравни, само че неговият удар беше блокиран и по този начин ранният гол на " белите " остана единствен в мача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР