Слага във фокуса проблемите на хората - инфлация, доходи, развитие

...
Слага във фокуса проблемите на хората - инфлация, доходи, развитие
Коментари Харесай

ДПС сменя дневния ред на политиците 

Слага във фокуса проблемите на хората - инфлация, приходи, развиване на районите
 

Дневният ред на хората е дневният ред на Движение за права и свободи. Тези думи на водача Мустафа Карадайъ белязаха първата седмица от акцията за 49-тия парламент.
-->
Време е за разсъдък, време е за отговорност, време е за разговор. Време е за решение на проблемите на хората, зададе Карадайъ тона на акцията на Движението още във встъпителното си послание по Българска национална телевизия на националния празник 3 март. Минути по-късно белият рейс на Движение за права и свободи, брандиран с ╒ 13 и мотото на акцията, потегли за Видин. А седмица по-късно думите " време " и " разсъдък " се оказаха най-важните в конкуренцията, влизайки в обществения речник на всички партии.
Стига популизъм, време е за разсъдък
прикани Карадайъ още в първата си тирада - в града на трите замъци. А Йордан Цонев напомни във Велико Търново, че Движение за права и свободи има и експертизата, и опита, и програмата да изведе страната от рецесиите.

В бедния Северозапад, Движение за права и свободи даде обещание, че ще направи дневния ред на хората, дневен ред на новото Народно заседание. И стартира за го написа.

Карадайъ умее да слуша, а програмата на Движение за права и свободи се дописва след всяка среща с детайлната акуратност, присъща на математиците, какъвто е той. За него това е осъзната нужда, почнала преди повече от 30 години с основаването на Движение за права и свободи. Според него партията е фактор, тъкмо тъй като знае какво желаят хората и работи,за да отговори на упованията им. Това е причинатта за преобразяване на заедността в нейната многопластовост в основна характерност на Движение за права и свободи.

1. Битка с инфлацията, преодоляване на цените

Битката с инфлацията и преодоляването на галопиращите цени е точка първа в дневния ред на хората. Движение за права и свободи подсигурява, че тя ще бъде и точка първа от дневния ред на 49-ото Народно събрание. Защото, както непрестанно акцентира Карадайъ, у нас се твърди, че е привнесена, само че в Европа е 8 на 100, в България - 17 на 100. За продуктите от дребната потребителска кошница повишаването удари 25%, а за някои стои от първа нужда е 50 на 100.



Инфлацията не се овладява с непазарни способи като таван на цените, както оферират Българска социалистическа партия. Нито с бонуси за родните производители, както дават обещание Политическа партия. Инфлация се стопира с вложения и с растеж на стопанската система, съобщи общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов. И напомни, че специалистите на Движение за права и свободи към този момент са правили това - в интервала 2001 - 2009 година, когато Движението бе във властта. Излизайки от нея, страната бе с най-хубавите стопански индикатори през последните 30 години: на процедура стопен външен дълг, растящи вложения, постоянни работни места, положителни заплати.

2. Работните места и приходите

Спиране на обедняването, сигурни работни места и приходи, равни на средноевропейските е точка втора от новия дневен ред. За разлика от своите политически съперници Движение за права и свободи не дава обещание помощи на калпак. Отговорната позиция на икономическите специалисти уточни стимулирането на конкуренцията. Обобщиха, че бездействието поражда онази инфлация, която към този момент е стопила най-малко 1 месечно заплащане на годишна база в приходите на хората и с това те не биха се примирили.

След обиколката на Видин, Враца и Монтана бе написана и първа глава в програмата на Движение за права и свободи - проект за развиване на Северозапада. Към него се прибавят и районни проекти за всяка област - съгласно спецификата, потребностите и опциите й.

3. Закон за Северозапада

В Плевен дневният ред на хората стартира с думата възобновяване - възобновяване на стопанската система, на земеделието, на работните места, на опциите пред младежите. Работата за възобновяване и стабилно развиване на районите също беше записана с основни букви в програмата на Движение за права и свободи.

Марио Рангелов заяви, че е квалифициран Закон за развиването на Северозападна България, който Движение за права и свободи ще внесе измежду първите в Народното събрание.

Освен това той персонално ще инициира среща на всички депутати от региона, с цел да се обединят за здравната помощ в града.

Един от огромните проблеми на Плевен е обвързван със опазването на здравето. С промените в Закона за лечебните заведения страната се ангажира да подкрепя с финансова дотация болница във всеки регионален град, като единственото изключение е Плевен.

Посъветвах се с ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дали независимо да внеса предлагането, с цел да надигнем тази неправда, или то да бъде предложение на депутатите от всички политически сили в района. Той ми сподели: " Не би трябвало от всяка тематика да се прави политика и пиар, значимо е да помогнем на хората, които имат потребност от здравна помощ ", разкри Марио Рангелов. Той съобщи, че още в първите дни на 49-тото Народно заседание ще предложения на среща всички депутати от Плевенска област, с цел да внесат дружно предлагането

4. Движение за права и свободи чува гласоподавателите

Кампанията на Движение за права и свободи е в две направления. На срещи с обособените сектори централният лъч на Движение за права и свободи събира проблемите на хората. В същото време специалистите вършат разяснителна акция за всички благоприятни условия, които дават Плана за възобновяване и резистентност, Стратегическият проект за земеделие и обособените ограничения за подкрепяне. Така специалистите на Движението ще оказват помощ на място на бизнеса, хората и кметовете, с цел да приготвят те новите си планове, които ще дават развиване на районите и работни места. Новината заяви в Плевен евродепутатът от Движение за права и свободи Искра Михайлова, зам.-председател на групата " Обнови Европа ", която е рано до рамо с Карадайъ от началото на акцията.

 

5. Вода и пътища не може да са проблем в ХХI век

Водата и пътищата не може да са проблем в ХХI век, възмути се Карадайъ в Търговище. Движение за права и свободи ще направи специфични законодателни начинания, с цел да помогне на общините, които и през днешния ден имат остарели и неоправени водопроводни системи.

6. Културно-историческото завещание носи развиване

Още през 1933 година прилежаща Гърция дефинира културно-историческо си завещание като стратегически държавен приоритет за развиване на туризъм. Това повтори няколко пъти Искра Михайлова в пребогатия за исторически чудеса Северозапад. Днес Гърция дели първото място в Европа с Италия по културни-исторически туризъм. А третата по брой артефакти в Европа страна - България, няма проект за развиване на бранша.

Затова неслучайно в града, на второ място по приходи в България - Враца, ДПС  добави в програмата си и старания за запазване на културно историческото завещание. То би трябвало да се преглежда в неговата целокупност, тъй като точно по този начин е база за развиване на районите, безапелационен бе Карадайъ.

А заместник-председателят на партията Ахмед Ахмедов съобщи, че в случай че Разград е столицата на Делормана, Шумен - е културната столица.

7. Възраждане на производството

За да има стопански напредък, основата е произвеждане. Ще създадем условия за по-голямо произвеждане, ще развием стопанската система, гарентираха Мустафа Карадайъ и подгласника му в Шумен Хамид Хамид на среща в село Венец.

В момента България внася над 75% от плодовете и зеленчуците си. Ще създадем условия страната ни да създава, както е произвеждала преди време, съобщи Хамид. И напомни, че сред двете международни войни България е хранила половин Европа.



Сега, когато светът изпитва дефицит на храни, ние имаме всички благоприятни условия да произвеждаме, да изнасяме, да осъществяваме. Ще създадем условия за високотехнологична стопанска система, за по-голяма добавена стойност, за по-големи доходи. Тогава ще можем да увеличим пенсии и заплати, да имаме европейски приходи, сподели още Хамид.

Движение за права и свободи занапред ще събира проблемите на хората в страната, с цел да попълня дневния ред на българите и да го направи дневен ред на властта. За да се случи това обаче Движението с право акцентира, че би трябвало да се възвърне нормалността в политиката. А тя значи разговор. Затова и слоганът на Движение за права и свободи е Отговорност, Разум, Диалог, акцентира на всяка среща Карадайъ.

През годините обратно едно от най-честите изказвания за Движение за права и свободи е, че задават тона - било то на дебата в Народното събрание, акция или на целите в центъра на публичното внимание. Истината е, че не Движение за права и свободи дефинира тона на акцията, а хората, с които Карадайъ и екипът на Централния избирателен лъч се срещат.

Колкото повече акцията напредва, толкоз повече белият рейс на Движение за права и свободи усилва товара си с тежестта на поетите задължения.

Защото събирането на дневният ред на хората е смисълът на пътя и отговорността на прекрачването на прага на 49-ото Народно заседание.

Диалогът ражда програмата на Движение за права и свободи, а специалистите им дават решения.

За реализиране на непоклатимост обаче е нужен и различен разговор - този сред политическите партии за сформиране на постоянно държавно управление. С разсъдък и отговорност приканват от Движение за права и свободи и протягат ръка на останалите, с цел да го реализиран. Приемат ролята си политически отговорно и експертно, като коректив, само че и като сътрудник за реализиране на непоклатимост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР