Ски сезонът в големите зимни курорти ще бъде открит на

...
Ски сезонът в големите зимни курорти ще бъде открит на
Коментари Харесай

Откриват ски сезона в големите зимни курорти на 15 и 16 декември

Ски сезонът в огромните зимни курорти ще бъде открит на 15 и 16 декември, демонстрира информация на Българска телеграфна агенция.

Официалното разкриване на сезона в Пампорово е планувано за 15 декември, оповестяват от „ Пампорово ски “ на своя уеб страница. В деня на откриването въжен превоз картите ще са на промоционална цена. От „ Пампорово ски “ показват, че на връх Снежанка, както и на Студенец към този момент има снежна завивка. Предстои да бъде пуснат в приложимост нов шестседалков въжен превоз, както и обновената южна ски зона. Очаква се построяването на детския ски парк на ски център Малина. „ Пампорово “ АД е вложило и в доставката на спомагателни 12 оръдия за неестествен сняг по пистата към Смолянски езера, оповестиха през октомври от сдружението.

Зимният сезон в курортен комплекс „ Боровец “ ще стартира публично на 15 декември. От курорта са подготвени за сезона, като главен приоритет в подготовката са пистите, сподели преди дни за Българска телеграфна агенция Мария Шейнова, маркетинг управител „ Бороспорт “. Тя уточни, че всяка година уголемяват системата си за неестествен сняг, като в ски център „ Ситняково “ са добавени огромен брой нови стационарни и преносими оръдия от последно потомство.

Началото на новия зимен туристически сезон в Банско ще е на 16 декември, оповестиха от Община Банско. Откриването ще е съпроводено с празнична стратегия, която ще стартира в 9:30 часа на Бъндеришка поляна с игри и концерт, а по писта „ Томба “ ще се спуснат със ски спортисти от Банско. Втората част на програмата ще бъде на централния градски площад от 17:30 ч. с кулинарно показване и дегустация на обичайни ястия. Официалното разкриване на Ски сезон 2023-2024 ще бъде от 18:00 ч. На площада ще са специфичните посетители на тържеството - Дебора Компаньони и Марк Жирардели. На формалния уебсайт на " Юлен " АД е посочено, че през лятото на тази година концесионерът е направил инвестиция, с цел да усъвършенства инсталацията за софтуерен сняг по дължината на целия ски път.

Към момента към момента няма съответна дата за разкриване на ски сезона на Витоша, оповестиха за Българска телеграфна агенция от „ Витоша ски “. Сезонът ще бъде открит незабавно щом изискванията го разрешат. „ За страдание заради законови ограничавания, столичната ски зона не разполага с съвременна апаратура за производството на механически сняг, няма езеро за доставяне на системата с нужното количество и дебит вода, което в допълнение затруднява и забавя ранното пускане на сезона. Има удобна прогноза за нови снеговалежи и студено време в края на седмицата, което се надяваме да разреши най-малко поетапното стартиране на зоната “, допълниха от „ Витоша ски “ и показаха, че за настояща информация софиянци могат да наблюдават www.vitoshaski.com и профилите в обществените мрежи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР