Скандалът с Новак Джокович и отказаната му виза за влизане

...
Скандалът с Новак Джокович и отказаната му виза за влизане
Коментари Харесай

Джокович заяви категорично: Никога не съм опитвал да заобиколя правилата

Скандалът с Новак Джокович и отказаната му виза за влизане в Австралия заради нежеланието му да се имунизира излезе отвън мащабите на тениса и обхвана всички новинарски излъчвания по света през януари. Сърбинът опита да влезе в страната чрез здравно изключение поради заразяване с COVID-19 през декември, само че не бе позволен по решение на имиграционния министър Алекс Хоук, който анулира визата му, защото би могъл да провокира антиваксърски настроения измежду обществото в Австралия.

Случаят провокира голям брой реакции и международния номер едно трябваше да понесе редица рецензии по отношение на това, че е опитал да заобиколи разпоредбите и да се включи в Аустрелиън Оупън без ваксина, макар че всички останали членове на топ 100 са спазили изискването за сложена имунизация. В първата си медийна изява след събитията в Австралия Джокович съобщи, че нито едно от нещата, което е направил, не е било в прорез с одобрения устав за влизане в Австралия:

" Мисля, че през последните седмици имаше голям брой недоразумения и неправилни изводи. Бях мощно отчаян от метода, по който всичко това завърши за мен, и не ми беше по никакъв начин елементарно да проследявам какво се изписва по мой адрес в медиите ", стартира Ноле пред Военновъздушни сили.

" В Австралия бяха наложени едни от най-строгите ограничения в целия свят и мога единствено да си представям какъв брой мъчно им е било на хората през това време. Съчувствам им изцяло и разбирам за какво реагираха по този начин към мен. Наясно съм с облика, който ми бе основан в медиите, само че желая да поясня, че аз постоянно съм следвал разпоредбите. Бях подготвен да не отпътува за Австралия.

Напълно поддържам това, че не би трябвало да има особено отношение към мен или който и да било. Никога не съм опитвал да се възползвам от статута си, с цел да вляза в Австралия принудително. Бях третиран по същия метод като всички останали.

Когато се появи опция за здравно изключение, я използвах. Представих моя PCR тест и бях признат и утвърден от два самостоятелни медицински панела. Беше изцяло анонимно. Мисля, че имаше 20-25 медицински изключения, които бяха признати, като най-малко един тенисист и един треньор бяха със същото изключение като мен ", описа още 20-кратният първенец от Шлема.

Novak Djokovic: I`m not above the rules on vaccinations
— C Kristjánsdóttir ●
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР