Новак Джокович винаги е казвал, че е емоционален играч и

...
Новак Джокович винаги е казвал, че е емоционален играч и
Коментари Харесай

Джокович за избухванията си на корта: Мразя се и се срамувам от себе си, когато се случва

Новак Джокович постоянно е казвал, че е прочувствен състезател и не се опасява да демонстрира своите страсти. Световният номер 1 нееднократно е изразявал доста отрицателни реакции, когато е в ролята на губещ по време на мачовете си и нееднократно се е стигало до счупени ракети и викове от негова страна. Това несъмнено не е най-красивото нещо за наблюдение на корта, само че постоянно е било част от 24-кратния " мейджър " първенец, който постоянно е съумявал бързо да канализира отрицателната сила и да я трансформира в свое " гориво ".

По тази тематика приказва самият Джокович в подкаста на Ник Кирьос, Good Trouble, като именитият тенисист споделя съжаленията си за нещата, които е правил, когато нещата не са се получавали по най-хубавия вероятен метод на корта и за желанието си за себеусъвършенстване:

" От мен постоянно се чака да бъда съвършен, както в играта си, по този начин и в държанието си. Трябва да демонстрирам положителни маниери, само че това не постоянно е допустимо. Когато троша ракети и се върша на простак, се срамя от себе си. Наистина ме е позор и се ненавиждам, че го върша. През последните 7-8 години започнах да одобрявам минусите си и обстоятелството, че позволявам неточности, което ме кара да се стремя да стана по-добра версия на себе си. Дори и това да не се случи, най-малко съм в мир със себе си и не се тормозя да кажа, че бъркам и имам неприятни качества.

Това, което почитам и оценявам в теб (Ник) е, че казваш: „ Виж, имам проблеми. “ Всеки има компликации и се пробва да се оправи с тях по допустимо най-хубавия метод. " - показа той.

Джокович приказва и за това по какъв начин чупенето на ракети в действителност оказва помощ на играчите да се пренастроят:

" Искам да кажа, че това е, както някои хора биха споделили " прагматично ". Аз от време на време го върша, тъй като по този начин мога да освободя напрежението и разочарованието, което изпитвам в този миг и да продължа напред. Същевременно не бих насърчил никого да прави това. Не поучавам и себе си да не преставам. Не съм благополучен, нито удовлетворен от това. Определено не ми харесва, че го върша, само че го върша и би трябвало да поема отговорност.

Да, допускам, че в някои случаи се е случвало, когато върша това да стартирам да играя по-свободно. Има разнообразни и може би по-умни способи да се освободя от разочарованието, в сравнение с да троша ракета. "

Източник: tennis365.com 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР